Acasă » Ştiri » 2012 » 28 Mai: Întâlnirea Eparhială a Copiilor, ediţia a cincea »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Întâlnirea Eparhială a Copiilor, ediţia a cincea


Întâlnirea Eparhială a Copiilor, ediţia a cincea

Sâmbătă, 26 mai 2012, a avut loc Întâlnirea Eparhială a copiilor la Centrul Don Orione din Oradea, organizată de către Biroul Pastoral în colaborare cu diverse grupuri de animatori, întâlnirea având ca şi temă: „Bucuraţi-vă mereu în Domnul!” (Fil 4,4) .

Participanţii au fost în număr de 600, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, proveniţi din toate protopopiatele şi grupurile eparhiei de Oradea. Aceştia au venit însoţiţi de către responsabili, respectiv: preoţi, călugăriţe, învăţătoare şi părinţi. Pentru buna desfăşurare a întâlnirii 100 de voluntari, seminarişti, tineri din diferite grupuri şi asociaţii s-au alăturat efortului Biroului Pastoral pentru buna reuşită a întâlnirii.

Întâlnirea a debutat cu o procesiune în care doi reprezentaţi ai fiecărui protopopiat, împreună cu episcopul şi preoţii au pornit înspre Biserică, unde copiii au oferit darurile lor Preasfinţitului Virgil, în prezenţa tuturor participanţilor. A urmat apoi Sfânta Liturghie, animată de grupurile Dominic Savio şi Oratoriul Maria Imaculata, dar şi de glasurile celorlalţi participanţi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, a adresat un frumos cuvânt de învăţătură, apelând la exemplul sfinţilor, încurajând totodată copiii să persevereze în fapte bune, în spiritul bucuriei.

În ciuda vremii nefavorabile şi a timpului ploios, activităţile s-au desfăşurat în sala sportivă a Centrului gazdă, iar copiii şi-au păstrat entuziasmul şi voia bună, participând activ la programul cultural-recreativ.

După prânzul oferit de Biroul Pastoral, copiii s-au bucurat de o mică surpriză, o îngheţată din partea A.G.R.U. Au urmat o serie de activităţi, dintre care amintim: învăţarea unor cântece - imnul Don Orione, imnul întâlnirii Bucuraţi-vă mereu în Domnul, iar invitata Carla Marin a animat atmosfera prin glasul şi melodiile pe care le-a pregătit. Apoi, bans-urile au fost cele care au însufleţit atmosfera, copiii fiind invitaţi să danseze.

În continuare, organizatorii au pregătit un concurs de karaoke, în care grupurile participante s-au întrecut, etalându-şi cu entuziasm talentele şi măiestria, interpretând diverse şlagăre din repertoriul românesc.

Bucuria şi implicarea copiilor a determinat juriul să acorde fiecarui grup participant câte o cupă, atribuind distincţii dintre cele mai diverse, pornind de la premiul pentru cel mai entuziast grup, pâna la grupul cel mai prietenos. Tot în acest cadru s-a mulţumit şi Larisei din cadrul „Grupului Dominic Savio”, care a realizat frumosul desen de pe tricourile oferite de Biroul Patoral tuturor copiilor.

Tot în cadrul premierii, s-au acordat şi diplomele de participare pentru fiecare parohie prezentă.

          În încheierea programului, reprezentanţii Biroului Pastoral au mulţumit gazdelor, membrii comunităţii „Don Orione”, organizatorilor, preoţilor, persoanelor consacrate, participanţilor şi tuturor colaboratorilor, lansând totodată invitaţia de a participa şi anul următor la frumoasa Întâlnire Eparhială a copiilor. La final, toţi cei prezenţi au mulţumit Domnului prin rugăciune, pentru darurile primite şi pentru reuşita acestei întâlniri.

Veridiana Ghiurcă

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 822.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 822.jpg