Acasă » Ştiri » 2012 » 19 August: Invitaţie la Exerciţii Spirituale »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Invitaţie la Exerciţii Spirituale


Invitaţie la Exerciţii Spirituale

În perioada 2–8 septembrie 2012, la Seminarul Teologic Greco–Catolic din Oradea, cu binecuvântarea P.S. Virgil Bercea, va avea loc o săptămână de exerciţii spirituale ţinute de către Pr. Anthony.

Aceste exerciţii sunt adresate tuturor, indiferent de vârstă sau confesiune, fiind deja al patrulea an în care părintele vine în România.

Totodată, aceste meditaţii ne vor ajuta să creştem în credinţă, temă spirituală propusă de către Biserică în acest an.

Părintele Anthony (Saji Vadakkemury George) s-a născut în India la 1 mai 1977 şi este preot catolic al Congregaţiei Vincenţiene afiliată Congregaţiei Sfântul Vincenţiu de Paul.

Părintele Anthony continuă misiunea de evanghelizare în toată lumea a Părintelui Bill, misiune care i-a fost încredinţată de către Superiorul Provincial al Congregaţiei.

După şase ani petrecuţi în Africa, Pr. Anthony parcurge săptămânal întreaga lume pentru a ţine reculegeri pentru reînnoire spirituală şi vindecare celor care au nevoie, timp de 6 zile, precum şi misiuni populare şi reculegeri pentru adulţi şi tineri.

Pe durata exerciţiilor spirituale, se pune accent pe cunoaşterea lui Dumnezeu pe baza pildelor şi învăţăturilor din Sfânta Scriptură şi identificarea personală a fiecăruia în acestea pentru o cunoaştere mai bună de sine, de acceptare personală şi a realităţii din care facem parte. O zi este dedicată special postului şi sacramentului Spovedaniei, urmate de Adoraţia în prezenţa lui Isus din Euharistie. Sfânta Liturghie de sâmbătă încheie aceste zile de reculegere pline de har şi ne face să ne gândim la mulţimile care mergeau la Isus pentru a-I oferi Lui suferinţele, lipsurile, bolile, pentru ca El să le transforme în bucurie, în lumină, în iubire şi să fie vindecaţi.

De asemenea, cei care doresc să participe la această săptămână de reculegere sunt invitaţi să adopte disciplina exerciţiilor spirituale, care constă în: participarea pe întreaga perioada a reculegerii la toate meditaţiile zilnice şi păstrarea liniştii.

Părintele organizator al acestei activităţi este Pr. Emil Ghiurcă (Ştei) 0748907913 la care puteţi apela pentru informaţii suplimentare, iar pentru înscrieri, responsabil este Marius Matei (Zalău) 0724590679.

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Exercitii spirituale la Carei » Titlu: 766.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Exercitii spirituale la Carei
Titlu: 766.jpg