Acasă » Ştiri » 2012 » 11 Octombrie: Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto 2012 »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto 2012


Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto 2012

În perioada 4-6 octombrie a avut loc, la Loreto (Italia), Întâlnirea de evaluare a Campusului Ecumenic 2012 la care au participat delegaţiile Bisericilor şi Comunităţilor ecleziale implicate în acest proiect: Biserica Catolică italiană, Biserica Greco-Catolică din România (Eparhia de Oradea), Biserica ortodoxă română (Episcopia de Caransebeş), Biserica Luterană din Suedia şi Danemarca, Comuniunea Anglicană din Regatul Unit. Din partea Eparhiei Greco-catolice de Oradea au fost prezenţi : Pr. Alexandru Fiţ şi responsabilul departamentului de tineret al Biroului Pastoral, domnul Horia Marchiş.

În ziua de 4 octombrie participanţii au avut bucuira de a se întâlni cu Sfântul Părinte Papa Benedict XVI cu ocazia aniversării a 50 de ani de la Pelerinajul Fericitului Papa Ioan XXIII, care în 1962 a încredinţat lucrările Conciliului Ecumenic Vatican II protecţiei materne a Sfintei Fecioare Maria. Sfântul Părinte a prezidat Sfânta Liturghie şi a încredinţat Anul Credinţei şi Sinodul Episcopilor cu tema “Noua evanghelizare pentru transmiterea credinţei creştine” Sfintei Fecioare Maria de Loreto. Sfântul Părinte s-a adresat celor prezenţi:

„ Iubiţi fraţi şi surori, în acest pelerinaj care-l reparcurge pe cel al Fericitului Ioan al XXIII-lea - şi care are loc, în mod providenţial, în ziua în care este comemorat sfântul Francisc de Assisi, adevărată "Evanghelie vie" - aş vrea să încredinţez Preasfintei Născătoare de Dumnezeu toate dificultăţile pe care le trăieşte lumea noastră în căutarea de seninătate şi de pace, problemele atâtor familii care privesc la viitor cu îngrijorare, dorinţele tinerilor care se deschid la viaţă, suferinţele celui care aşteaptă gesturi şi alegeri de solidaritate şi de iubire. Aş vrea să încredinţez Născătoarei de Dumnezeu şi acest timp special de har pentru Biserică, timp care se deschide în faţa noastră. Tu, Mamă a lui "da", care l-ai ascultat pe Isus, vorbeşte-ne despre El, povesteşte-ne drumul tău pentru a-l urma pe calea credinţei, ajută-ne să-l vestim pentru ca fiecare om să-l poată primi şi deveni locuinţă a lui Dumnezeu. Amin!”

În data de 5 octombrie a avut loc întâlnirea delegaţiilor pentru evaluarea Campusului ecumenic organizat de Centrul „ Ioan Paul II” în august la Loreto. Campusul ecumenic din 2013 va fi precedat de două reuniuni pregătitoare, prima fiind la Oradea în 21-24 februarie 2013 iar a doua la Loreto în perioada 29-31 mai 2013.

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Schimb de experienţă între Birourile Pastorale » Titlu: 844.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Schimb de experienţă între Birourile Pastorale
Titlu: 844.jpg