Acasă » Ştiri » 2012 » 2 Noiembrie: Schimb de experienţă între Birourile Pastorale ale Eparhiilor de Oradea şi Cluj-Gherla »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Schimb de experienţă între Birourile Pastorale ale Eparhiilor de Oradea şi Cluj-Gherla


Schimb de experienţă între Birourile Pastorale ale Eparhiilor de Oradea şi Cluj-Gherla

Luni, 29 octombrie 2012, a avut loc la Cluj-Napoca prima întâlnire dintr-un proiect de schimb de experienţă dintre Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici – Oradea şi responsabilii cu pastoraţia laicilor din Curia eparhială de Cluj-Gherla.

Începând cu orele 10:30 delegaţia orădeană compusă din echipa tuturor departamentelor Biroului Pastoral, a fost primită de părintele Ioan Mătieş, Sincel (Vicar) cu Laicii al Eparhiei de Cluj-Gherla şi de domnişoara Codruţa Fernea, Secretara ACRO. S-a început cu o vizită la sediul ASTRU şi la capela „Sfântul Iosif”. S-a prezentat structura cu laicii existentă în Curia eparhială de Cluj-Gherla, activităţile eparhiale anuale, strategia din ultimii ani adoptată pentru diferitele departamente şi realităţi pastorale precum şi importanţa comunicării foarte bune şi rapide cu parohiile în privinţa planurilor pastorale şi a tematicii fiecărui plan pastoral, subliniindu-se rolul foarte important al Asociaţiilor laicale în implementarea la nivel local a planurilor pastorale şi în noua evanghelizare. Delegaţia orădeană a prezentat la rândul ei activităţile desfăşurate în ultimii ani, strategia pentru dezvoltarea celor trei departamente (copii, tineri, adulţi) precum şi propunerile pentru Anul Credinţei.

La orele 12:30 s-a vizitat Policlinica fără plată „Familia Sfântă”, unde părintele Călin Sechelea, consilier eparhial cu cateheza şi Asistent spiritual eparhial AGRU din Eparhia de Cluj-Gherla, a prezentat proiectele legate de cateheza familiilor.

Următoarea întâlnire din acest proiect de schimb de experienţă va avea loc pe 10 decembrie 2012 la sediul Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici, Oradea.

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Exercitii spirituale la Carei » Titlu: 768.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Exercitii spirituale la Carei
Titlu: 768.jpg