Acasă » Ştiri » 2008 » 15 August: Forumul pentru tineri ~ Fondacio »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Forumul pentru tineri ~ Fondacio


Forumul pentru tineri ~ Fondacio

În perioada 30 iulie - 4 august, Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea a fost gazda forumului pentru tineri Fondacio. La acest forum au participat tineri cu vârste cuprinse între 18-30 de ani. Forumul a avut ca invitată specială pe reprezentanta organizaţie nonguvernamentală din Franţa, Claire. Aceasta ne-a împărtăşit din experienţele ei personale şi modul în care se organizează un astfel de forum în diverse ţări. Organizatorii forumului au fost foarte receptivi la ideile noi şi s-au străduit să organizeze o întâlnire intereseantă şi diversivicată în activităţi.

Programul forumului a fost foarte încărcat, dar în acelaşi timp organizat în aşa fel încât să ofere tinerilor un model pentru viaţă. Părintele Paul Popa, a oficiat în fiecare zi, Sfânta Liturghie în cadrul căreia tinerii au primit hrana spirituală şi au ascultat cuvântul lui Dumnezeu.

În cadrul întâlnirilor tinerii au mai participat şi la conferinţe susţinute de profesori universitari, medici specialişti şi profesori teologi. Discuţiile au avut ca teme de dezbatere relaţia cu sinele, relaţia cu ceilalţi, relaţia cu lumea şi relaţia cu Dumnezeu. Concluziile personale asupra temelor au fost dezbătute şi prezentate de tineri, în cadrul unor grupuri mai restrânse. Fiecare grup a fost condus de câte un animator care a avut grijă ca fiecare tânăr să se simtă integrat în cadrul grupului.

Dacă am întreba tinerii participanţi cu siguranţă toţi vor pomeni şi de atelierele organizate în cadrul acestui forum. Atelierele au testat imaginţia (Passion for fashion), aptitudinile ( cursul de dans şi concursul de Karaoke), dar şi abilitatea tinerilor de a se descurca în natură( alpinism şi caiac canoe).

Întâlnirea s-a terminat cu o excursie la Vadu Crişului. Tinerii au participat aici la Liturghia susţinută de Pr. Rector Cristian Sabău şi Părintele Ţânţaş Vasile , iar după-masa s-a desfăşurat în natură. Seara s-a încheiat cu tradiţionalul foc de tabără, care a oferit o şansă în plus pentru discuţii şi meditaţii.

Fiecare zi se încheia cu o discuţie liberă, în cadrul căreia tinerii îşi spuneau părerile cu referire la modul în care s-au desfăşurat activităţile. Aceste discuţii au fost conduse de Ramona Dragoş şi pr. Paul Popa.

Considerăm că acest forum a fost foarte interesant şi a oferit tinerilor prilejul de a petrece timpul într-un mod agreabil şi plăcut lui Dumnezeu. Sperăm ca pe viitor să putem organiza forumul pe o perioadă mai lungă şi asteptăm cu nerăbdare şi alţi participanţi.

Lavinia

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: IEC 2012 » Titlu: 781.jpg

Anul: 2012
Eveniment: IEC 2012
Titlu: 781.jpg