Acasă » Ştiri » 2012 » 20 Noiembrie: Începutul întâlnirilor de Studiu Biblic pentru tineri »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Începutul întâlnirilor de Studiu Biblic pentru tineri


Începutul întâlnirilor de Studiu Biblic pentru tineri

Joi, 15 Noiembrie 2012, a avut loc prima întâlnire de Studiu Biblic pentru tineri, la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea.

La întâlnire au fost prezenţi 30 de tineri dornici să aprofundeze Cuvântul Domnului. Studiul Biblic a început cu o rugăciune către Spiritul Sfânt, iar apoi s-a prezentat pe scurt Biblia şi importanţa Studiului Biblic. Cartea Genezei a fost punctul de plecare spre primul pasaj biblic studiat. S-a făcut o trecere rapidă prin cele mai importante puncte din Vechiul Testament pentru a putea ajunge mai apoi la Evanghelia după Marcu de unde a fost studiat primul pasaj şi anume:

Chemarea primilor discipoli - Mc 1, 16-20

„ 16 Trecând pe lângă Marea Galileii, i-a văzut pe Simon şi pe Andrei, fratele lui Simon, aruncând năvodulh în mare, căci erau pescari. 17 Isus le-a spus: "Veniţi după mine şi vă voi face pescari de oameni". 18 Lăsând îndată năvoadele, l-au urmat. 19 Şi, mergând puţin mai departe, l-a văzut pe Iacob, fiul lui Zebedeu, şi pe Ioan, fratele lui, reparându-şi năvoadele în barcă. 20 El i-a chemat îndată, iar ei, lăsându-l pe tatăl lor, Zebedeu, în barcă, împreună cu zilierii lui, s-au dus după el.”

          Pentru explicarea acestui fragment, pr. Antoniu, a folosit două imagini reprezentative: o imagine a unei bărci pe mare în timpul unei furtuni, iar a doua şi cea care a rămas pe tot parcursul întâlnirii, icoana în care Isus îi cheamă pe Petru şi pe Andrei să-L urmeze. Pe lângă utilizarea imaginilor fiecare a primit o foaie cu citatul biblic, un document despre lectura şi interpretarea unui text şi planul Evangheliei după Marcu. După explicarea pasajului au urmat o serie de dezbateri pentru a găsi împreună răspunsurile la întrebările care s-au născut în urma discuţiilor. La final participanţii au rămas să se cunoască mai bine continuând discuţiile la un pahar de ceai.

          Studiul Biblic este organizat de Biroul Pastoral împreună cu părintele Antoniu Chifor, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea. Întâlnirile sunt lunare, iar pe data de 13 Decembrie, tot la Seminarul Teologic, vă invităm să participaţi alături de tineri la aprofundarea credinţei.

Biroul Pastoral

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Exercitii spirituale la Carei » Titlu: 760.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Exercitii spirituale la Carei
Titlu: 760.jpg