Acasă » Ştiri » 2012 » 20 Noiembrie: " Se va naşte Isus şi în inima ta? '' »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

" Se va naşte Isus şi în inima ta? ''


" Se va naşte Isus şi în inima ta? ''

În perioada 17-18 Noiembrie 2012, studenţii laici ai Colegiului "Sfânta Familie" din Oradea, însoţiţi de formatorii lor, s-au retras din cotidianul agitat al oraşului pentru o zi de meditaţie la Stâna de Vale, reflectând la importanţa momentelor care le pot călăuzi paşii spre întâlnirea cu pruncul Isus odată cu naşterea Lui.

          Această meditaţie a avut ca şi temă : " Se va naşte Isus şi în inima ta? '' ", un subiect prin care cei prezenţi au încercat de a înţelege mai profund venirea şi scopul Fiului lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor.

          Meditaţia a fost pregătită de către Pr.Paul Popa. Tema a cuprins cinci subpuncte printre care amintim : " Am un dar.. ", " Susurul blând.. "," Crăciunul inimii ", " Crăciunul - loc spiritual "," Crăciunul, unde e? ". Tinerii au avut parte de un moment de reculegere personală în natură, lăsându-se îndrumaţi de Cuvântul de învăţătură precum şi de paşii atinşi în temă pentru o mai bună înţelegere a întâmpinării spiritului Crăciunului.

          După această retragere în liniştea naturii, s-a celebrat Sfânta Liturghie urmată de o drumeţie pe munte. Seara tinerii au avut parte de un moment petrecut împreună jucându-se diferite jocuri, bucurându-se.

Această temă a fost bine primită de către tineri, fiind un imbold spre o mai bună meditaţie la reîntoarcerea şi moartea lentă a zilelor fără daruri odată cu incheierea zilelor fără Moşi Crăciuni şi veselii somatice .

Cum ne pregătim, aşadar, pentru a sărbători ziua de naştere a Stăpânului inimii şi zilelor noastre?

Timos Bogdanel si Ramona Popa

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Exercitii spirituale la Carei » Titlu: 770.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Exercitii spirituale la Carei
Titlu: 770.jpg