Acasă » Ştiri » 2017 » 2 Mai: Curs de formare artistică pentru adolescenţi (13-17 ani) »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Curs de formare artistică pentru adolescenţi (13-17 ani)


Curs de formare artistică pentru adolescenţi (13-17 ani)

În perioada 28-30 aprilie 2017, în Haieu, Departamentul Artistic al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea în parteneriat cu Asociaţia Hope Italia a organizat un curs de formare artistică pentru adolescenţi cu laboratoare de specializare pentru interpreţi. Au participat 33 de tineri dintre care un grup din Bulgaria împreună cu părintele Rumen, un grup de tineri din Cluj-Napoca, şi tineri din Oradea, Tăşnad, Beiuş, Craidorolţ.

Toţi talentaţi şi pasionaţi, o bună parte din aceştia la început de drum în plan muzical, fără prea multă experienţă sau curaj de a cânta în faţa unui public cât de mic, în aceste zile au prins curaj. După cum Marco Brussati şi Claudio Apricena, responsabilii asociaţiei Hope Italia, au încercat să le insufle, un dar se desăvârşeşte numai în momentul în care este împărtăşit celorlalţi, iar a face muzică nu se face niciodată pe cont propriu, ci avem nevoie de cel puţin o persoană care să ne asculte.

Vineri, în introducerea cursului s-a vorbit despre libertatea de a alege muzica pe care o ascultăm şi apoi o redăm, atrăgând atenţia asupra faptului că, deşi avem impresia că suntem liberi, de multe ori luăm doar ceea ce este mediatizat, fără să lăsăm ca libertatea noastră de a alege să fie una conştientă.

Fiecare s-a pregătit şi a cântat în faţa celorlalţi, cu ajutorul lui Ovidiu Lazăr care a ajutat la partea tehnică de sunet, iar apoi au primit sfaturi şi s-a putut observa evoluţia, după câteva minute de îndrumare şi încurajare. S-au bucurat şi au cântat împreună chiar şi către seară, când au făcut o ieşire pentru a vizita oraşul Oradea.

A doua zi a început cu Liturghia alături de părintele Popa Paul şi părintele Rumen din Bulgaria, iar cursurile au continuat de dimineaţă şi după prânz când PS Virgil Bercea ne-a bucurat cu prezenţa sa, noi împătrăşindu-i un cântec pentru mărirea lui Dumnezeu în cele 3 limbi folosite aceste zile: română, italiană şi bulgară. Aceasta şi pentru a întări ideea că în aceste zile, limba universală a fost muzica. După o zi plină, tinerii au avut parte de o recreere la piscină.

Duminică, după Sfânta Liturghie celebrată de pr. Popa Paul, pr. Obreja Marius şi pr. Rumen, au primit diplomele care atestă participarea la cursul de formare artistică. Au rămas cu amintiri frumoase, s-au îmbogăţit în cunoştinţa artistică, au găsit mai multă încrederea în forţele proprii, au crescut împreună şi s-au bucurat de experienţa făcută, nerăbdători fiind să participe la următoarea întâlnire. După aceste zile fiecare a putut să spună că pentru a face muzică trebuie mai întâi să o trăieşti. Dumnezeu a dăruit aceste daruri şi trebuie ca să le facem să rodească mereu mai mult.

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi susţinerea acestui eveniment: Preasfinţiei Sale Virgil Bercea, pr. Paul Popa, pr. Marius Obreja, Ovidiu Lazăr, domnilor Marco Brusati şi Claudiu Apricena şi nu în ultimul rând tinerilor care au participat.

Carla Emilia Maxim

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 817.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 817.jpg