Acasă » Ştiri » 2017 » 17 Mai: Emblema Zilei Mondiale a Tineretului 2019 »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Emblema Zilei Mondiale a Tineretului 2019


Emblema Zilei Mondiale a Tineretului 2019

A fost prezentată emblema Zilei Mondiale a Tinerilor, cu desfăşurare între 22 şi 27 ianuarie 2019. Logo-ul conţine o inimă stilizată din care o parte formează litera „M”. În emblemă este reprezentat, tot stilizat, Canalul Panama, ce simbolizează calea pelerinului care descoperă în Maica Domnului mijlocitoarea care-l conduce la Isus. Din emblemă nu lipseşte istmul, simbol al ţinutului panamez şi, în partea stângă, crucea pelerină. În partea dreaptă apare silueta Maicii Domnului, însoţită de cinci puncte albe ce simbolizează, pe de o parte, coroana Preacuratei şi, pe de altă parte, cele cinci continente de unde provin pelerinii. Culorile emblemei sunt cele ale steagului panamez.

Emblema a fost aleasă din 103 propuneri trimise la Comitetul executiv al Zilei Mondiale a Tineretului şi la departamentul vatican pentru laici, familie şi viaţă. Câştigătoarea concursului este studenta la arhitectură Ambar Calvo, de la Universitatea din Panama. Emblema a fost prezentată duminică, 14 mai, în cursul celebrărilor de primire, în Panama, a Crucii pelerine a Zilei Mondiale a Tinerilor.

Arhiepiscopul de Panama, mons. José Ulloa Mendieta, a spus că se simte emoţionat în privinţa talentului demonstrat de tinerii panamezi, îndeosebi de Ambar, „care a reuşit să capteze mesajul pe care dorim să-l transmitem tinerilor din lume care vor veni într-o ţară cu mici dimensiuni dar cu o inimă mare, deschisă tuturor, fără vreo excluziune, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria – o tânără curajoasă, activă şi generoasă, care a ştiut să spună 'Da' la chemarea lui Dumnezeu”.

“Tinerii sunt resursa morală şi umană a societăţii noastre şi a Bisericii, ei fiind în măsură să le transforme complet şi pozitiv, riscând după cum a făcut Maria din Nazaret, dacă noi ştim să-i învăţăm să-l iubească pe Isus aşa cum El ne-a iubit pe noi”, a adăugat prelatul.

RV/AM

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Exercitii spirituale la Carei » Titlu: 769.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Exercitii spirituale la Carei
Titlu: 769.jpg