Acasă » Ştiri » 2017 » 8 Iulie: Schimb de experienţă cu Dieceza de Como »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Schimb de experienţă cu Dieceza de Como


Schimb de experienţă cu Dieceza de Como

În perioada 1-8 iulie 2017, un grup de copii din clasa a V-a B a Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, însoţiţi de diriginta clasei, doamna Corina Cata, psihologul şcolii, doamna Ana Popa, şi Pr. Paul Popa, responsabil cu Biroul Pastoral Eparhial pentru laici Oradea, au participat la un schimb de experienţă cu Parohia Gironico din Dieceza de Como (Italia). Primele două zile a acestui frumos schimb de experienţă au fost petrecute la Milano, unde cei implicaţi au fost găzduiţi de Acţiunea Catolică locală.

Grupul s-a bucurat de o frumoasă primire şi ospitalitate din partea parohului comunităţii din Milano Pr. Robert Popa, care după solemna celebrare a Liturghiei, împreună cu comunitatea de români a oferit masa de prânz şi a petrecut timpul în mijlocul copiilor cu mare bucurie şi dragoste părintească. Luni, 3 iulie 2017, grupul de copii au pornit cu bucurie spre Gironico, unde au fost întâmpinaţi de familiile care i-au găzduit în casele lor. Copii s-au bucurat de o frumoasă primire din partea familiilor italiene unde au petrecut momente pline de comuniune, bucurie şi pace. În toată perioada petrecută la Gironico au fost organizate diferite activităţi recreative, spirituale şi culturale, vizita oraşului şi un pelerinaj la Sanctuarul marian de la Drezzo.

Fiecare zi începea cu o scurtă meditaţie urmată de rugăciune. În ultima zi a fost oficiată o Sfântă Liturghie solemnă de încheier a schimbului de experienţă, în cadrul căreia copiii au cântat şi cântece religioase în limba română. La sfârşit, oaspeţii au primit în dar câte o iconiţă cu Pruncul Isus pe care să Îl poarte fiecare în sânul familiei sale. În încheiere, gazdele au organizat un mic concurs muzical în cadrul căreia 2 fetiţe din grupul orădean s-a clasat pe locul al III-lea. Le mulţumim pe această cale celor implicaţi şi tuturor celor care au făcut ca experienţa copiilor să fie cât mai frumoasă şi creativă.

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: IEC 2012 » Titlu: 784.jpg

Anul: 2012
Eveniment: IEC 2012
Titlu: 784.jpg