Acasă » Ştiri » 2008 » 20 Octombrie: Ziua Asociaţiilor - ediţia a doua »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Ziua Asociaţiilor - ediţia a doua


Ziua Asociaţiilor - ediţia a doua

5 octombrie 2008 a fost o zi de sărbătoare pentru Eparhia Greco-Catolică de Oradea, fiind ziua în care reprezentanţii laicilor din Eparhie s-au întâlnit, cunoscut şi rugat împreună, sărbătorind împreună Ziua Asociaţiilor. La iniţiativa Biroului Pastoral al Eparhiei de Oradea, o dată pe an asociaţiile care activează în cadrul acestei Eparhii se întâlnesc să schimbe impresii şi idei despre scopul şi munca lor, într-o ambianţă de sărbătoare.

Au fost prezente, din diferite oraşe, Asociaţii, Grupuri şi Instituţii ale Eparhiei de Oradea. Întâlnirea s-a desfăşurat la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, unde Liturghia a fost celebrată de PS Virgil Bercea, Episcop de Oradea, împreună cu preoţii spirituali ai fiecărei asociaţii. În cuvântul de învăţătură PS Virgil a insistat asupra rolului laicilor în Biserică, subliniind valoarea sentimentelor umane în comuniune, în societate şi în familie şi faptul că fără sentimente curate şi sincere credinciosul nu poate să devină lucrător în via Domnului.

În continuare Corala Francisc Hubic, Corul Fiat Lux, Corul Oratoriului Maria Imaculata şi Corul Stundenţilor Teologi au dat răspunsurile muzicale solemne ale liturghiei. La sfârşitul Liturghiei, Episcopul de Oradea a binecuvântat fiecare asociaţie în parte şi i-a felicitat pentru activitatea depusă în anul pastoral 2007/2008. În mod special s-a adresat persoanelor în vârstă invitate, acelora care au făcut parte din toate asociaţiile de tineri, de adulţi şi din cele profesionale, şi care astăzi se bucură de rezultatul muncii lor. Întâlnirea a continuat la Liceul Greco-Catolic din localitate, unde s-au prezentat cele mai reuşite acţiuni din cadrul fiecărei asociaţii.Programul artistic a fost susţinut de grupul de copii “Vivere”, Oratoriului Maria Imaculata, Adina Buboi, elevă a Liceului de Artă din Oradea şi Ovidiu Lazăr,elev al Liceului Greco- Catolic din Oradea căştigător a mai multor premii la concursuri naţionale si internaţionale.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o rugăciune rostită de Preasfinţitul Virgil, rămânand cu bucuria unei zile pline de “culoare şi parfum”.

Biroul Pastoral

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Exercitii spirituale la Carei » Titlu: 763.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Exercitii spirituale la Carei
Titlu: 763.jpg