Acasă » Ştiri » 2008 » 11 Noiembrie: Zilele ACRO în Eparhia de Oradea »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Zilele ACRO în Eparhia de Oradea


Zilele ACRO în Eparhia de Oradea

Cu ocazia Zilelor ACRO desfăşurate în perioada 12 – 19 octombrie 2009, ASTRU – Oradea a desfăşurat o serie de activităţi menite să promoveze la nivel local Acţiunea Catolică şi specificul acesteia.

Astfel prima activitate a fost Deschiderea anului ASTRU care a avut loc în data de 12 octomrbie. Tinerii din ASTRU împreună cu tinerii din Oratoriul Maria Imaculata au participat la Sfânta Liturghie celebrată la Catedrala Sfântul Nicolae de către asistentul spiritual ASTRU –Oradea, părintele Iuliu Muntean. La finalul Sfintei Liturghii a avut loc ritualul de intrare în ASTRU a doi noi membrii: Petricaş Ana-Maria şi Papiţ Alin.

A urmat ca în data de 15 octombrie să fie realizată o emisune la postul Radio Maria cu tema Campusul de la Snagov al Acţiunii Catolice din România. Invitată în studio a fost Iulia Iova, preşedinte ASTRU-Oradea, iar telefonic au intervenit Alin Tat, preşedinte sector adulţi în cadrul ACRO, Pr. Coriolan Mureşan, asistent sector adulţi, Pr. Florin Sescu, asistent sector copii şi Pr. Felix Roca asistent general ACRO.

În data de 16 octombrie tinerii din ASTRU-Oradea au participat împreună cu elevii de la Liceul Greco Catolic Oradea la o oră de rugăciune pentru tineret desfăşurată la Catedrala Sfântul Nicolae. A fost recitat Sfântul Rozariu şi s-a făcut Adoraţie Euharistică.

În data de 17 octombrie, la Seminarul Teologic Greco-Catolic Oradea a avut loc vizionare filmului „Sfântul Paul, apostolul”, film care cuprinde relatarea vieţii Sfântului Pavel din Tars.

În data de 19 octombrie ASTRU Oradea a participat la rugăciunea Rozarul Viu, desfăşurată la Parohia Sfântul Gheorghe, Oradea. Tinerii din ASTRU s-au rugat pentru unitate în intervalul orelor 5:00-8:00, continuând astfel lanţul rugăciunii neîncetate timp de 24 de ore.

În cadrul tuturor activităţilor desfăşurate de-a lungul acestei săptămâni, s-au împărţit pliante cu Acţiunea Catolică şi cu ASTRU-Oradea, iar înainte de vizionarea filmului din data de 17 octombrie, a fost prezentat powerpoint-ul cu activităţile Acţiunii Catolice din România. Participanţii la aceste activităţi au fost atât elevi cât şi studenţi, seminarişti şi nu în ultimul rând credincioşii din biserică, astfel că Acţiunea Catolică s-a făcut cunoscută cât mai multor persoane, a demonstrat diversitatea activităţilor de la cele spirituale până la cele culturale şi recreative. De asemenea prin participarea, chiar în mod indirect, a membrilor Acţiunii Catolice şi din alte centre la desfăşurarea activităţilor, am arătat specificitatea marii familii a Acţiunii Catolice.

Iulia Iova

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 794.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 794.jpg