Acasă » Ştiri » 2008 » 26 Noiembrie: WEEKEND ALĂTURI DE „APOSTOLI” ORĂDENI »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

WEEKEND ALĂTURI DE „APOSTOLI” ORĂDENI


WEEKEND ALĂTURI DE „APOSTOLI” ORĂDENI

Dacă închid ochii şi încerc să privesc cu ochii sufletului experienţele minunate pe care le-am trăit în acest sfârşit de săptămână, simt cum mă copleşesc emoţiile şi fiorul acela dulce de bucurie pe care doar Isus ni-l poate dărui. Acest sentiment are pentru mine un înţeles mai presus decât nişte si simple cuvinte, însă o să încerc să vă împartaşesc ce m-a făcut să fiu atât de fericită aşa cum o să ştiu eu mai bine.

Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, parohia Sfânta Familie din Zalău a fost gazda unui eveniment deosebit: un grup de aproximativ 30 de animatori veniţi de la Oradea în misiune de apostolat, au dat viaţă bisericii noastre. Ei au venit să facă activităţi împreună cu noi, tinerii din Zalău. Din acest grup făceau parte atât seminarişti din Seminarul Teologic de la Oradea, studenţi laici din Colegiul Sfânta Familie Oradea, dar şi elevi ai liceului Greco-Catolic. Aceştia au fost însoţiţi de Părintele Popa Paul de la Biroul Pastoral şi Lucian Leş, vice-rector al Seminarului. Împreună cu aceştia a venit si o persoană mai deosebită, părintele italian Don Emanuelle, responsabil cu pastoraţia tinerilor în dieceza de Como, Italia.

          Adunaţi cu mic cu mare la subsolul bisericii am trăit bucuria de a fi împreună tineri şi copii din diferite oraşe şi parohii. Activitatea noastră a început cu vizionarea unui film despre viaţa Sfântului Apostol Pavel, iar apoi a continuat cu discuţii în grupuri pe marginea acestui film. Cunoscându-l mai bine pe Sfântul Pavel am realizat că fiecare dintre noi se poate regăsi în viaţa şi activitatea acestuia, că nu e o personalitate uitată a trecutului, ci o persoană vie, prezentă în fiecare zi în biserica noastră şi, de ce nu, în vieţile noastre. Împreună ne-am propus să pornim pe propriul drum al Damascului, să ne convertim în fiecare zi şi, urmând exemplul Sfântului Pavel să dăm o mărturie vie despre Isus şi despre credinţa noastră, la fel cum au facut şi cei de la Oradea în acest sfârşit de săptămână.

          După ce am trăit aceste momente minunate cunoscându-l mai bine pe Sfântul Apostol Pavel au urmat nişte ore de animaţie şi după aceea Sfânta Liturghie. A fost o liturghie atât de deosebită datorită prezenţei lui Isus, care se simţea ca un parfum subtil ce ne învăluia pe toţi cei prezenţi. Cu toţii, împreună pentru Isus şi cu Isus! A fost atât de frumos! Îmi amintesc cuvintele din predica părintelui Emanuelle care în mine au avut ecoul unei propuneri pentru această perioadă şi, poate va fi şi pentru dumneavoastră la fel: „să ne propunem să-L iubim tot mai mult pe Isus ca să-i putem iubi mai mult pe cei din jurul nostru”.

          Seara, după liturghie am avut parte de un moment deosebit pregătit de cei din Oradea: o scenetă, un concert al lui Ovidiu Lazăr, şi o atmosferă în care zâmbetul şi voia bună au fost costumaţia obligatorie a tuturor celor prezenţi. Ne-am simţit atât de bine încât nici nu ne-am dat seama cât de repede a trecut prima zi petrecută împreună.

          Duminică am participat cu toţii la liturghie şi am împărtăşit cu toată comunitatea experienţa trăită împreună, l-am ascultat din nou pe Ovidiu Lazăr care ne-a încântat inimile cu câteva cântece religioase dintre care nu au lipsit colinzile.

          După liturghie ne-am luat rămas bun de la noii noştri prieteni de la Oradea care şi-au continuat apostolatul pornind spre comunitatea din Şimleu, ca adevaraţi urmaşi ai Sfantului Apostol Pavel.

          În urma acestei întâlniri am rămas plină de entuziasm.Pe această cale aş dori să mulţumesc fiecăruia în parte pentru toate acele mici lucruri care s-au transformat în ceva mare şi minunat. Cu siguranţă această vizită a impulsionat activitatea tinerilor din Zalău şi a reaprins un foc care tânjea de mult timp să ardă cu atâta iubire...

Teodora NICHITA (ZALĂU)

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2017 » Eveniment: Universitatea de vară 2017 » Titlu: 859.jpg

Anul: 2017
Eveniment: Universitatea de vară 2017
Titlu: 859.jpg