Acasă » Ştiri » 2008 » 27 Noiembrie: ZILE DE APOSTOLAT »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

ZILE DE APOSTOLAT


ZILE DE APOSTOLAT

22 şi 23 noiembrie 2008, au fost zilele în care am încercat să parcurgem o fărâmă din drumul făcut de Sf. Apostol Pavel. Am dorit să arătăm lumii că şi azi se poate trăi frumos în comuniune cu Dumnezeu.

Am încercat să-i facem pe tineri să înţeleagă că dragostea Lui Dumnezeu este asemenea unei fântâni fără fund, iar fiecare dintre noi poate beneficia de “apa” acesteia în funcţie de vasul cu care merge la “fântână”.

Cu noaptea în cap am pornit de la Oradea spre destinaţiile propuse. Echipa noastră, condusă de Părintele Rector Cristian Sabău, Ramona Dragoş şi Licuţa Narcis alături de invitaţii noştri veniţi tocmai din dieceza de Como (Italia), s-a oprit în localitatea Porţ, judeţul Sălaj, după care s-a continuat drumul la Şumal, urmând a-l finaliza în Şimleu Silvaniei.

Ajungând în Porţ s-a putut simti căldura de care a dat dovada Părintele Ionuţ Costaş la întâmpinarea noastră. La scurt timp după celebrarea Sfintei Liturghii în bisericuţa de lemn a comunităţii s-a început activitatea de apostolat.

Activităţile au fost animate de studenţi teologi şi laici, formându-se mai multe grupe în funcţie de vârstă. Adulţii au participat la o cateheză bazată pe viaţa Sf. Apostol Pavel, care a putut fi urmarită într-un film documentar. Aceştia au concluzionat că viaţa acestuia poate fi regăsită în fiecare dintre noi, dând o mărturie vie despre credinţa în Dumnezeu. Tinerii au participat la o discuţie pe probleme caracteristice vârstei, iar copiii au avut parte de nenumarate jocuri. Fiind prinşi în atmosfera creată, tinerii din Porţ ne-au însoţit până la Şumal unde ne-am întâlnit cu credincioşii care ne aşteptau împreună cu părintele Tarciziu. Aceştia au fost uimiţi de numărul mare de tineri veniţi în numele lui Isus. Activităţile au continuat cu la fel de mare entuziasm datorat celor prezenţi. Seara s-a vizionat un film despre viaţa cunoscutului Padre Pio. Au urmat discuţii în grupuri pe marginea acestui film care a reuşit să stârnească interesul tuturor. La ora stabilită pentru încetarea activităţilor nimeni nu vroia să plece.

A doua zi, dis de dimineaţă, ne-am continuat drumul spre Şimleu. Acolo am luat parte la Sfânta Liturghie celebrată de Părintele Vicar Foraneu şi Protopop al Silvaniei Gheorghe Ţurcaş, Părintele Nicu Bodea, Don Emanuele şi Părintele Protopop Alin Bolduţ care a venit însoţit de tinerii din Tăşnad. Activităţile au continuat cu jocuri pt cei mici şi o cateheză pentru ceilalţi.

În jurul orei 14 au sosit tinerii plecaţi în pastoraţie la Zalău. Cu aceştia am plecat la casa de cultură să urmărim un spectacol organizat de parohia Şimleu, coordonat de către părintele Nicu Bodea. Am avut prilejul de a-l asculta pe Ovidiu Lazăr care a reuşit să ne deschidă sufletele. Ne-au mai încantat cu prezenţa: Ansamblul Folcloric Barcăul din Şimleu, tinerii din Tăşnad cu două formaţii de dans, două piese de teatru jucate de cei veniţi din Oradea.

Zilele au fost de neuitat şi cel mai important lucru a fost faptul că am reuşit să ne adunăm şi să facem atâtea lucruri pt suflet. Am reuşit să simţim prezenţa Spiritului Sfânt între noi şi să-L vedem pe Isus în cei de lângă noi. Datorită reuşitei acestui program vom continua activitatea pastorală urmând a ne deplasa în alte localităţi ale Eparhiei noastre.

Satmari Alin & Şipos Radu Cristian

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Studiu Biblic pentru tineri » Titlu: 846.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Studiu Biblic pentru tineri
Titlu: 846.jpg