Acasă » Ştiri » 2008 » 13 Mai: Tinerii Ierului la Galoşpetreu »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Tinerii Ierului la Galoşpetreu


Tinerii Ierului la Galoşpetreu

La data de 10 mai 2008, pr. Silvestru Pogar, paroh de Galoşpetreu a fost gazda Întâlnirii protopopiale a tinerilor din Protopopiatul Ier-Valea lui Mihai. Tinerii şi preoţii din parohiile protopopiatului au format un grup de „80 de ucenici” ai lui Isus.

În cadrul Sfintei Liturghii, celebrată în frumoasa biserică din localitate, tinerii au ascultat cu dragoste şi interes chemarea lui Isus adresată lor prin preoţii predicatori: pr. Cervid Al şi pr. Zima Z.. Cadrul liturgic al Învierii, textul apostolului şi al evangheliei zilei au constituit fundamentul mesajului adresat lor: Isus cel Înviat, Biruitor, este şi trebuie acceptat ca prieten de nădejde al tuturor.

Învierea este un mesaj de bucurie şi încurajare pentru toţi, o confirmare a cuvintelor lui Isus: ...în lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea. A-l avea pe El ca prieten este un lucru minunat. E adevărat, însă, că sunt şi momente de întâlnire cu El în care ne cuprinde frica în faţa divinităţii Sale, căci bunătatea, sfinţenia şi atotputernicia Sa scot în evidenţă limitele fiinţei noastre. Şi apostolii au simţit la fel, dar Isus ne încurajează pe toţi: Eu sunt, nu vă temeţi! (cf. Io. 6, 19-20). Însă prietenia cu El, ucenicia cere îndepărtarea fricii şi o angajare: mărturia prin fapte şi vorbe. Este o prietenie pe care nu o poţi şi chiar nu vrei s-o ţii ascunsă, ci care prin forţa ei internă te îndeamnă să o împărtăşeşti şi altora. Prietenia aceasta, dacă e autentică, nu o vei trăda în nici o circumstanţă a vieţii, ci va fi mereu un izvor de pace şi lumină... biruinţă.

Momentele următoare ale întâlnirii au dat mărturie despre dorinţa tinerilor de a-L avea ca prieten pe Isus şi prin El pe cel aproape, pe care au ocazia să-l întâlnească în viaţa de zi cu zi. Şi-au exprimat bucuria pentru aceste întâlniri, ocazii de reîntâlnire a prietenilor şi de reînnoire a dragostei şi angajamentului faţă de Isus.

În urma Întâlnirii au rămas ecoul rugăciunilor tinerilor între zidurile bisericii, oboseala dulce şi rodnică a organizatorilor, iarba bătătorită de paşii jucăuşi ai tinerilor ucenici, angajamente, prietenii şi... un chip zâmbitor pe cer, al lui Isus – prietenul tuturor.

Pr. Zima Gh. Zorel

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Exercitii spirituale la Carei » Titlu: 767.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Exercitii spirituale la Carei
Titlu: 767.jpg