Acasă » Ştiri » 2008 » 11 Decembrie: Sfântul Nicolae, protectorul copiilor »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Sfântul Nicolae, protectorul copiilor


Povestea Sfântului Nicolae, care le aduce copiilor cuminţi dulciuri şi celor răi nuieluşe o cunoaştem toţi încă din copilărie. În fiecare an, avem ocazia să ne amintim cu nostalgie serile minunate în care ne pregăteam cuminţi cizmuliţele. Să vedem cum s-au pregătit elevii claselor I-IV de la Liceul Teologic Greco- Catolic din Oradea.

Imaginea Sfântului Nicolae, proiectată în sala festivă a liceului ne-a înveselit ziua de duminică, 07 Decembrie, când ne-am adunat cu mic cu mare să-l aşteptăm pe Moş. Înainte de această deosebită întâlnire, sigur că am participat la Sfânta Liturghie, în Catedrala Greco- Catolică, pentru a ne pregăti şi spiritual să-L primim pe acest important oaspete.

          După Sfânta Liturghie, ne-am îndreptat cu paşi repezi înspre sala festivă, unde, în timp ce eram încântaţi de vocea minunată a lui Alex Cristea, elev la Liceul Greco-Catolic, luam o mică gustare, pregătită de mămicile copiilor.

Pentru câteva momente, animatorii din Colegiul Sfânta Familie şi seminariştii de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică au captat atenţia celor mici organizând câteva jocuri, în timp ce părinţii şi doamnele învăţătoare au asistat la o dezbatere pe tema” Familia şi copii generaţiei de azi„ susţinută de părintele Ovidiu Duma în colaborare cu Biroul Pastoral.

          Mult aşteptatul moment a sosit în sfârşit, şi l-am întâmpinat pe Moş Nicolae cu un cântec. S-a lăsat puţin aşteptat, aşa cum o fac de obicei oamenii importanţi, dar în cele din urmă, obosit, s-a aşezat lângă brad şi a început să împartă cadouri. Copii i-au spus poezii, i-au cântat şi i-au pus întrebări, precum : „ Când te pensionezi?” sau ” Câţi ani ai?„.

          Pe lângă momentul în care Moşul a împărţit cadourile, o altă atracţie a copiilor au fost doi clovni, tineri de la Asociaţia Caritas.

          Este uimitor cât de puţin poţi face pentru a aduce un zâmbet pe faţa celor mici. Până la urma urmei, e suficient să le oferi din timpul tău, să aduci o rază de soare în viaţa lor, în acelaşi timp adunând „puncte în Cer”.

Adela Bulzan & Paula Groşan

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Exercitii spirituale la Carei » Titlu: 761.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Exercitii spirituale la Carei
Titlu: 761.jpg