Acasă » Ştiri » 2009 » 2 Iunie: Întâlnirea Eparhială a copiilor, ediţia a doua »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Întâlnirea Eparhială a copiilor, ediţia a doua


Întâlnirea Eparhială a copiilor, ediţia a doua

O dimineaţă răcoroasă, părea că vrea să încurce planurile organizatorilor Întâlnirii eparhiale a copiilor de la Oradea, care a avut loc sâmbătă, 30 mai 2009 în curtea liceului Don Orione. Însă, după Sfânta Liturghie, care a dat startul activităţilor, am zărit câteva raze timide de soare, care ne-au anunţat că putem continua afară, exact cum ne-am propus. Printre protopopiatele care au participat la întâlnire, amintim Şimleul Silvaniei, Zalău, Beiuş, Holod, Ier , Marghita şi Oradea.

După primirea participanţilor, am luat parte la Sfânta Liturghie, celebrată de PS Virgil Bercea, asistat de preoţii din protopopiate, precum şi de cei din Oradea. Bineînţeles că aceasta s-a dovedit a fi o adevărată probă de răbdare pentru numărul mare de copii, aproximativ 500, însă abilitatea de a comunica cu cei mici a Prea Sfinţiei Sale a reuşit să reţină atenţia acestora.

La întoarcerea de la biserică, copiii au primit pachete de mâncare şi ne-am îndreptat înspre sala de sport, unde ne-a fost pregătită o surpriză, în persoana lui Alex Cristea, care ne-a încântat auzul cu câteva piese interpretate.

Jocurile pregătite pentru copii de animatorii voluntari de la Oratoriul Maria Imaculata, Colegiul Sfânta Familie, Astru şi Don Orione, s-au desfăşurat sub formă de concurs între participanţii din protopopiate, iar la sfârşitul întâlnirii au fost premiaţi cei mai buni. Adevărata probă pentru grupuri a fost de fapt capacitatea de organizare şi încadrarea operativă în timp, fiecărui joc i s-au alocat 8 minute, iar unele grupuri de copii nu au reuşit să parcurgă toate probele pregătite. Însă toate remuşcările au fost uitate la adunarea de la sfârşit, unde invitatul de onoare a fost Ovidiu Lazăr, aclamat de toţi cei prezenţi, cu mic şi mare. El a fost şi cel care a anunţat marele câştigător al jocurilor, grupul format din copiii de la parohiile Şimleul Silvaniei şi Iaz, conduşi de preoţii Nicolae Bodea şi Pop Vasile.

Mulţumirile s-au adresat mai ales gazdelor dar şi organizatorilor întânirii: Comunităţii Don Orione, părintelui Mihai Fechete şi pr. Vicar Florian Gui, dar şi organizatorilor: Biroului Pastoral Oradea, voluntarilor prezenţi şi tuturor celor care au acceptat invitaţia la o zi de joc, veselie şi cântec. La sfârşitul zilei, am plecat cu toţii mulţumiţi pentru că am reuşit să luăm parte la această activitate şi să ne punem la dispoziţia copiilor măcar pentru câteva ore, deoarece considerăm că ei reprezintă de fapt viitorul nostru.

Adela Bulzan şi Paula Groşan

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 812.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 812.jpg