Acasă » Ştiri » 2009 » 3 Iunie: Animator la Întâlnirea Eparhială a copiilor »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Animator la Întâlnirea Eparhială a copiilor


Animator la Întâlnirea Eparhială a copiilor

Norii de pe cer păreau să compromită ziua de 30 mai, zi în care cei aproximativ 500 de copii veneau pentru o zi de joacă aici la Oradea, la Întâlnirea Eparhială a copiilor. Poate mulţi dintre ei nu ştiau ce se va întâmpla la această întâlnire, dar curiozitatea, entuziasmul si buna dispoziţie a tuturor a făcut din această zi o sărbătoare.

Sunt copiii nostri, viitorul Bisericii noastre cei pe care i-am sărbătorit şi împreuna cu cei aproximativ 80 de animatori, curtea Liceului Don Orione s-a transformat într-un oraşel al veseliei. Fiecare grup de copii împreună cu preoţii sau călugăriţele care îi coordonează au trecut prin cele 15 jocuri pregătite de animatori. A fost o cursă contra cronometru deoarece fiecare joc insemna un număr de puncte şi totodată trecând prin mai multe jocuri distracţia devenea şi mai mare.

Am fost animator la această întâlnire împreună cu prietenii mei si cu tineri pe care-I ştiam de la Biserică. Timpul a zburat extrem de repede, iar bucuria si entuziasmul copiilor nu se poate exprima în cuvinte. Ce lucru mare e să-i vezi pe aceşti copii jucându-se alături de preoţii lor.Nu numai că acest lucru înseamnă o apropiere mai mare faţă de Biserică, dar hrăneşte şi dorinţa de a aparţine unui grup, de a avea o alternativă bună de a-ţi petrece timpul liber într-un mediu sănătos. Totodată , aceste întâlniri ajută la consolidarea grupului deja format.

Cu o seară înainte se auzea o rugăciune din partea animatorilor şi a organizatorilor pentru o zi senină, fără ploaie şi binecuvântată de Dumnezeu. În seara următoare se mai auzea încă râsul copilaşilor care a cuprins curtea şi sala de sport a liceului.

A fi implicat într-o astfel de acţiune e ca un supliment de vitamine pentru sufletele noastre.

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi Sfintei Fecioare care a mijlocit pentru noi şi a făcut ca flacăra iubirii lui Isus să ardă în sufletele tuturor.

Anca Bot

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 789.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 789.jpg