Acasă » Ştiri » 2009 » 21 Iulie: Startul INTC 2009 în Eparhia de Oradea »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Startul INTC 2009 în Eparhia de Oradea


Startul  INTC 2009 în Eparhia de Oradea

Pentru tinerii din Eparhia de Oradea, care participă la Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic 2009 de la Baia Mare, a început deja pregătirea pentru marele eveniment, încă din 20 iulie. Deşi întâlnirea naţională este abia în perioada 22- 26 iulie, Biroul Pastoral din Oradea, care s-a ocupat de înscrierile şi organizarea plecării la Baia Mare, a invitat tinerii din eparhie la Colegiul Sfânta Familie din Oradea, unde aceştia au luat parte la o scurtă formare şi pregătire pentru evenimentul de la Baia Mare.

          Aşadar, luni 20 iulie, au sosit în Oradea în jur de 160 de tineri din parohiile orădene şi alte parohii limitrofe. După ce au fost cazaţi, am organizat un concurs de imnuri între grupurile sosite. Cu un preşedinte de juriu, precum Ovidiu Lazăr, decizia asupra imnului câştigător a fost una corectă, pe care noi, spectatorii, nu am putut-o contrazice. Seara s-a încheiat cu voie bună şi cântec, alături de tinerii din parohii, şi de preşedintele juriului nostru.

          Marţi, 21 iulie am început ziua cu Sfânta Liturghie, după care am împărţit grupurile şi cu ajutorul animatorilor voluntari din Colegiul Sfânta Familie, am încercat să umplem ziua cu momente distractive şi câteva jocuri de cunoaştere. Părintele Paul Popa, alături de Ramona Dragoş au făcut un scurt istoric al întâlnirilor naţionale din anii precedenţi, pentru ca tinerii care iau parte pentru prima dată la un asemenea eveniment, să fie informaţi. De asemenea, câţiva dintre noi, au avut curajul să împărtăşească experienţele trecute de la INTC sau aşteptările de la această întâlnire.

          După masa de prânz, grupurile au avut şansa să-şi afirme creativitatea şi originalitatea, pe câteva planşe de carton unde unii şi-au lăsat amprentele, alţii impresiile, aşteptările, speranţele şi visele. Aceste planşe, alături de un moment artistic, au fost prezentate seara şi răsplătite după merite. Voia bună a continuat până târziu în noapte……şi dimineaţa, după Sfânta Liturghie şi un scurt tur al Oradiei, plecăm la INTC!!!

Adela Bulzan

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Schimb de experienţă între Birourile Pastorale » Titlu: 843.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Schimb de experienţă între Birourile Pastorale
Titlu: 843.jpg