Acasă » Ştiri » 2009 » 2 Octombrie: Adoraţia euharistică a copiilor din întreaga lume »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Adoraţia euharistică a copiilor din întreaga lume


Adoraţia euharistică a copiilor din întreaga lume

Aflată la ediţia a şaptea, Ora de adoraţie mondială pentru copii propusă de Apostolatul mondial de la Fatima, a avut loc şi la Oradea în acest an. Copiii de la Liceul Greco-Catolic împreună cu tinerii şi copiii de la Oratoriul „Maria Imaculata” au răspuns invitaţiei de a se uni în rugăciune cu copiii din întreaga lume. Însoţiţi de învăţătoarele lor, copiii au adus în faţa altarului intenţiile lor de rugăciune, problemele şi visele lor, timp în care ceilalţi copii au învăţat să-l laude pe Dumnezeu cântând cu bucurie cântece ritmate. Înainte de a începe Adoraţia, pr. Paul Popa, responsabilul evenimentului le-a explicat copiilor cum decurge o oră de adoraţie şi le-a povestit cum a apărut Sfânta Fecioară Maria la Fatima celor trei păstoraşi.Copiii au citit rugăciuni , unele compuse chiar de ei, s-au rugat pentru familiile lor şi pentru cei dragi ai lor, având şi un moment de rugăciune personală.

Evenimentul este organizat şi promovat în lumea întreagă tocmai pentru a invita copiii să urmeze exemplul micuţilor păstori de la Fatima, care au fost învăţaţi de Fecioara Maria şi de îngeri să se roage înaintea Preasfântului Sacrament. Ziua de 2 Octombrie este aleasă şi datorită faptului că în calendarul latin este dedicată îngerilor păzitori.

„Lăsaţi copiii să vină la Mine!” este mesajul pe care ni-l transmite Isus şi în zilele noastre. Prin copii, flacăra iubirii şi a credintei poate fi transmisă lumii întregi, ceea ce ne face responsabili în faţa lui Dumnezeu. Să răspundem deci invitaţiei lui Isus, iar El ne va binecuvânta cu iubirea Sa.

Anca Bot

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Reculegere la Stâna de Vale » Titlu: 856.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Reculegere la Stâna de Vale
Titlu: 856.jpg