Acasă » Ştiri » 2009 » 23 Noiembrie: Sărbătoarea Asociaţiilor »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Sărbătoarea Asociaţiilor


Sărbătoarea Asociaţiilor

Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic a devenit neîncăpătoare în acest sfârşit de săptămână deoarece a avut loc a treia ediţie a Sărbătorii Asociaţiilor la care au participat aproximativ 200 de personae. Spre deosebire de celelalte ediţii, Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici a gândit ca în acest an Sărbătoarea Asociaţiilor să se desfăşoare în decursul a două zile, tocmai pentru a petrece mai mult timp împreună, pentru o mai bună cunoaştere a grupurilor. Evenimentul a fost deschis de către PS. Virgil Bercea, care a vorbit despre dăruire, despre iubirea care ne-a fost dăruită de căte Dumnezeu. Au urmat apoi două prezentări power point, una despre viaţa Sfântului Ioan Maria Vianney susţinută de părintele Adrian Podar şi alta despre importanţa Laicului in Biserică, prezentare făcută de către doamna Ramona Dragoş de la Biroul Pastoral. S-a subliniat importanţa pe care o au asociaţiile în cadrul Bisericii şi importanţa de a dărui, deoarece aşa cum spunea si Sfântul Ioan Maria Vianney, “dăruind, vei dobăndi”.

Seara a continuat cu discuţiile pe grupuri, fiecare Asociaţie primind un chestionar în care membrii trebuiau să completeze date legate de asociaţie, precum şi scopul, obiectivele, activităţile pe care şi le propun pentru acest an asociativ şi nu în ultimul rând propuneri pentru o mai bună colaborare între Asociaţii. Toate aceste informaţii vor fi centralizate într-o broşură.

După discuţiile pe grupuri, fiecare Asociaţie a avut la dispoziţie câteva minute pentru a prezenta răspunsurile la chestionar. Dintre cele mai longevive asociaţii ale Eparhiei noastre, amintim grupurile ASTRU şi AGRU, care au o istorie de 80 de ani, dar s-a putut observa entuziasmul tuturor şi dorinţa de implicare şi de dăruire prin activităţile propuse şi dorinţa de colaborare cu ceilalţi. Trebuie subliniat faptul că suntem cu toţii o particică dintr-un puzzle şi atunci când activităţile şi munca noastră sunt puse la comun, va ieşi o imagine frumoasă, imaginea Bisericii noastre.

În timpul întâlnirii, am cântat împreună câteva colinde şi cât este de frumos atunci când fraţii sunt împreună şi-l preamăresc pe Dumnezeu. Fiind zi de sărbătoare, 21 Noiembrie- Intrarea în Templu a Maicii Domnului, toate Asociaţiile au intrat împreună în acest templu alături de Sfânta Fecioară Maria. La sfârşitul întâlnirii, am recitat cu toţii o decadă de rozar, primul mister de mărire şi unind toate intenţiile noastre de rugăciune, am spus într-un singur glas Bucură-te Marie, cea plină de har, punăndu-ne în grija Maicii Sfinte.

Şi, pentru că a fost Sărbătoare, la încheierea zilei a urmat şi o frumoasă agapă frăţească.

Sărbătoarea Asociaţiilor s-a încheiat duminică cu celebrarea Sfintei Liturghii la Catedrala Sf. Nicolae. Reprezentanţii Asociaţiilor au primit la sfârşitul liturghiei binecuvântarea de la PS. Virgil Bercea.

Au participat la eveniment aproape toate asociaţiile Eparhiei noastre : AGRU, ASTRU, Caritas Eparhial, Apostolatul Familiilor, Oratoriul Maria Imaculata, Grupul Allegria, Terţiarii Franciscani, Asociaţia Profesorilor Catolici, Asociaţia Medicilor Catolici, Don Orione, Grupul Dominic Savio, Corul Francisc Hubic, Corul Fiat Lux, Seminarul Teologic Greco-Catolic, Colegiul Sfânta Familie, Reuniunea Mariană, Viaţa Ascendentă, Fondacio- Creştini pentru lume, Cercetaţii Munţilor, Radio Maria, Kolping şi Neo-Catecumenalii.

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici mulţumeşte tuturor pentru răspunsul afirmativ şi pentru implicare şi sperând într-o colaborare cât mai bună, să ne revedem cu toţii anul viitor cu cât mai multe realizări şi activităţi dăruite celorlalţi, în Biserică şi pentru Biserică.

Anca Bot

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 791.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 791.jpg