Acasă » Ştiri » 2009 » 2 Decembrie: În căutarea prieteniei »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

În căutarea prieteniei


În căutarea prieteniei

În perioada 27-29 Noiembrie, Oratoriul „Maria Imaculata” din Oradea a fost gazda grupului de tineri din Baia-Mare ai Fundaţiei Sacro Cuore, însoţiţi de către Sr. Claudia Cufoian. Acest schimb de experienţă s-a dorit încă de la Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic din acest an, atunci când cele două grupuri s-au cunoscut şi au descoperit că funcţionează pe aceleaşi principii. Tema întâlnirii a fost „Sunt prieten cu toţi cei ce se tem de Tine, şi care păzesc poruncile Tale”(Psalm 119:63).

Cei nouăsprezece tineri din Baia-Mare au fost aşteptaţi cu multă căldură de „frăţiorii” lor din Oradea, urmănd să fie cazati pe perioada weekendu-lui în familii. Sâmbăta s-au organizat activităţi de cunoaştere, o prezentare a activităţilor Oratoriului, un atelier de confecţionat brăţări, iar pentru a intra in atmosfera Crăciunului, am cântat împreună mai multe colinde şi cântece religioase. Ziua a continuat cu vizitarea oraşului, ultima ţintă fiind Radio Maria, unde tinerii au fost aşteptaţi cu mult drag şi au avut posibilitatea să viziteze studiourile.

Duminică dimineaţa organizatorii au propus vizionarea unui film pe tema prieteniei şi a deciziilor care trebuie luate zi de zi, urmând o discuţie deschisă pe baza filmului şi a experienţelor personale mediată de către Pr. Doru Popovici .

Întâlnirea s-a încheiat cu animarea Sfintei Liturghii a tinerilor, la Catedrala Sf. Nicolae din Oradea. Chiar dacă timpul a fost destul de scurt, s-au legat multe prietenii, iar in primăvara anului 2010 această întâlnire se va repeta, tinerii din Oradea urmând să petreacă un sfârşit de săptămână la Baia-Mare. Totodată, se doreşte un schimb de experienţă şi pe latura de Juniori, aceste întâlniri fiind foarte benefice pentru a întări grupurile, a lega prietenii şi a învăţa unii de la alţii cât de frumos se poate trăi in Biserică.

Anca Bot

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Reculegere la Stâna de Vale » Titlu: 857.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Reculegere la Stâna de Vale
Titlu: 857.jpg