Acasă » Ştiri » 2009 » 15 Decembrie: Uniune în ... forţe ! »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Uniune în ... forţe !


Uniune în ... forţe !

Luna decembrie a reprezentat pentru asociaţia Fondacio-Creştini pentru lume, o lună a carităţii, o lună a uniunii în forţe. Vă întrebaţi de ce? Ei bine deoarece am reuşit să organizăm 3 activităţi importante:

-          un atelier pentru „confecţionarea de globuri”, precedat de vânzarea acestora – 3-4 decembrie;

-          am încercat să redăm „clipe de fericire pe chipul unor copii şi a unor oameni nefericiţi” – vizitând familiile sărace la groapa de gunoi a oraşului Oradea şi oferindu-le – 10 decembrie;

-          o seară de rugăciune – 14 decembrie.

O comunitate este cu atât mai puternică cu cât fiecare membru al acesteia îşi oferă disponibilitatea, resursele şi bunăvoinţa pentru întreg mediul în care trăieşte, astfel că în această perioadă am reuşit să implicăm studenţi, membri şi colaboratori ai grupului Fondacio – Creştini pentru lume în scopul carităţii. Un simplu „mulţumesc” adresat Bunului Isus altfel, şi anume acţionând cu fapta pentru cei din jurul nostru. Acest grup al studenţilor laici din cadrul Colegiului Sfânta Familie al Institutului Greco-Catolic Oradea au participat, s-au simţit bine, şi au zis: „aşa ceva nu credeam că există!”, „am rămas marcat!”, „cât timp le vor fi suficiente alimentele ce le-am oferit?”.

După aceste activităţi ne-am unit în rugăciune pentru a mulţumi Domnului pentru toate darurile primite, pentru a medita la cuvântul Său, pentru a cânta şi pentru a ne bucura de vestea bună dinaintea naşterii Domnului Isus.

Aşadar, mulţumim celor prezenţi: tineri, studenţi, seminarişti, preoţi, responsabili, colaboratori, pentru aportul lor, al fiecăruia deoarece a fost deosebit de important şi vă invităm la viitoarele activităţi Fondacio – Creştini pentru lume.

„Să ne pregătim să trăim acest al Adventului în bucurie împărtăşită, pentru a nu mai fi numiţi de Dumnezeu „servitori” ci „prieteni”.

SĂRBĂTORI FERICITE şi LA MULŢI ANI!

Vlad Hiriş

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: IEC 2012 » Titlu: 781.jpg

Anul: 2012
Eveniment: IEC 2012
Titlu: 781.jpg