Acasă » Ştiri » 2010 » 25 Februarie: Reculegere Spirituală pentru familii »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Reculegere Spirituală pentru familii


Reculegere Spirituală pentru familii

În perioada 20-21 februarie 2010, cu binecuvântarea PS Virgil Bercea, a avut loc tot la Zalău a doua reculegere spirituală pentru familii (din Oradea, Carei, Şimleul-Silvaniei şi Zalău).

Tema reculegerii, desfăşurate la finele primei săptămâni din Postul Mare, a avut ca titlu: „Păcat şi viaţă”. Cei patru preoţi prezenţi la întâlnire au prezentat cu lux de amănunte, povestioare, exemple sugestive, precum şi cu citate din Biblie şi din literatura de specialitate următoarele păcate:

„Mândria”-pr. Mihai Vătămănelu -Oradea

„Invidia”-pr. Daniel Bertean -Zalău

„Mânia”-pr.Florin Mărincean -Şimleul-Silvaniei

„Lăcomia”-pr. dr. Mihai Tegzeş -Oradea

Participanţii au aflat astfel elementele constitutive ale acestor păcate, gravitatea lor, latura lor morală, psihologică, efectele acestora, precum şi modalităţile de evitare şi remediile de stopare a lor. Discuţiile inter-active care au urmat au fost interesante, benefice, uneori aprinse sau stropite cu lacrimi de emoţie, cu răspunsuri explicite la întrebările puse. Întrucât „lista” acestor păcate nu a putut fi epuizată -din lipsă de timp- de comun acord s-a stabilit ca în luna septembrie să se organizeze o nouă întâlnire.

În ziua de duminică cei prezenţi au participat la Sf. Liturghie celebrată la Biserica Sfânta Familie din Zalău de către pr. dr. Mihai Tegzeş, împreună cu un grup de preoţi: pr. Valer Părău, pr. Mihai Vătămănelu, pr. Florin Mărincean şi pr. Daniel Bertean.

Se doreşte ca până la următoarea întâlnire, acest grup al familiilor catolice să fie înregistrat, ca persoană juridică, sub numele de Asociaţia catolică „Apostolatul familiilor”, organizaţie nonprofit, nonguvernamentală şi apolitică, cu sediul in Oradea, sub egida episcopului Eparhiei Romane Unite cu Roma Greco-Catolică Oradea.

De asemenea participanţii au cerut organizarea in această primăvară a unui pelerinaj în Ţara Sfântă.

Pr. Mihai Tegzeş

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 816.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 816.jpg