Acasă » Ştiri » 2010 » 25 Februarie: FONDACIO în România »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

FONDACIO în România


FONDACIO în România

În perioada 18.02.2010 – 22.02.2010, la Mănăstirea Brâncoveanu din localitatea Sâmbăta de Sus, jud. Brasov, a avut loc reuniunea asociaţiilor cu specificul FONDACIO din România: AOLN – Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (din Sibiu şi Bucureşti)şi FONDACIO – Creştini pentru lume (asociaţia Greco-Catolică din Oradea). Scopul acestei întâlniri cu responsabilii la nivel internaţional FONDACIO a fost de a primi din partea acestora o sesiune de formare cu referire la Pastoraţia Tinerilor prin diferitele activităţi cu tinerii ce se desfăşoară în fiecare dintre aceste asociaţii. Pe lângă responsabilii şi reprezentanţii asociaţiilor au participat şi câteva persoane din Republica Moldova.

Datorită bunilor noştri prieteni Patrick Francois – Vicepreşedinte FONDACIO Internaţional şi Jocelyne Mouawad – Responsabila Internaţională pentru Pastoraţia Tinerilor, am avut parte de o sesiune de formare – informare deosebit de reuşită în ceea ce priveşte viziunea, principiile şi pedagogia FONDACIO. Din partea FONDACIO – Creştini pentru lume, au participat: Ramona Dragoş, Ana Popa, Ana-Maria Grad, Camelia Pop şi Vlad Hiriş.

Ecourile finale ale responsabililor participanţi cuprindeau un spirit creştin, şi anume acela al unităţii în diversitate, specificitate, care ne deosebesc şi în acelaşi timp ne unesc. În viitor, se doreşte o colaborare care să ne ofere posibilitatea de a schimba păreri, experienţe, prietenii, şi alte întâlniri de acest gen care să unească responsabilii asociaţiilor FONDACIO din România şi nu numai, după spiritul pe care FONDACIO îl propune tuturor: de a trăi ca şi ”Creştini pentru lume”.

Vlad Hiriş - Responsabil pe Departamentul cu Tinerii, FONDACIO – Creştini pentru lume, Oradea

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 806.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 806.jpg