Acasă » Ştiri » 2010 » 26 Aprilie: Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Şimleu-Silvaniei »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Şimleu-Silvaniei


Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Şimleu-Silvaniei

Sâmbătă, 24 aprilie 2010, a avut loc întâlnirea tinerilor greco-catolici din Protopopiatul Şimleu-Silvaniei, care a avut ca şi temă „Învăţătorule bun, ce trebuie să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?” (Mc. 10,17), luată din episodul evanghelic al întâlnirii lui Isus cu tânărul bogat şi propusă de Papa Benedict al XVI-lea pentru Întâlnirea Mondială a Tinerilor. Această temă a fost tratată deja, în anul 1985, de papa Ioan Paul al II-lea într-o scrisoare foarte frumoasă, adresată pentru prima dată tinerilor.

Parohia Marin a fost locul unde s-a desfăşurat această întâlnire, acţiunea fiind începutul unei serii de întâlniri care vor avea loc în luna mai la nivel eparhial şi în luna august la nivel internaţional. Această primă întâlnire a avut ca şi scop întâlnirea tinerilor cu protopopul, apoi tinerii îl vor întâlni la Oradea (21-22 mai) pe episcop, care este păstorul şi învăţătorul eparhiei, iar la Madrid în luna august 2011 îl vor întâlni pe succesorul lui Petru, Papa Benedict al XVI-lea. Toate aceste întâlniri încearcă să-i aducă şi să-i implice activ pe tineri în viaţa şi activitatea Bisericii.

Întâlnirea a început la ora 9.30 cu primirea grupurilor la biserica „Intrarea în Templu a Maicii Domnului” din Marin. Sfânta Liturghie a constituit punctul central al zilei, ea fiind celebrată de către vicarul foraneu al Silvaniei - Pr. Gheorghe Ţurcaş, protopopul Şimleului - Pr. Nicolae Bodea, alături de preoţii din protopopiat.

În cuvântul său adresat tinerilor, pr. Nicolae Bodea, a ţinut să sublinieze faptul că întâlnirea cu prietenii nu este o întâmplare, ci este mereu un dar, iar cel care dă forţa pentru a sta împreună este Hristos, care a promis că: „Unde doi sau trei se adună în numele Meu sunt prezent şi Eu în mijlocul lor”. Vocaţia creştină provine dintr-o propunere de iubire a Domnului şi se poate realiza numai graţie unui răspuns de iubire.

După prânzul oferit de gazde, grupurile de tineri s-au îndreptat spre pădurea de la marginea satului Marin. Animaţi de studenţii de la Seminarul „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea, un grup de tineri conduşi de sora Kasia reprezentanţi ai Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici şi de clovnii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea prin jocuri şi cântece, tinerii au gustat plăcerea de a sta împreună şi de a lega noi prietenii.

Bucuria întâlnirii s-a citit pe feţele tuturor; organizatori şi participanţi, toţi s-au întors acasă cu gândul la următoarele întâlniri. Anul viitor tinerii din protopopiatul Şimleu-Silvaniei vor fi oaspeţii parohiei Halmăjd.

Pr. Cristian Borz

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: IEC 2012 » Titlu: 774.jpg

Anul: 2012
Eveniment: IEC 2012
Titlu: 774.jpg