Acasă » Ştiri » 2010 » 7 Mai: Deschiderea oficială Fondacio »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Deschiderea oficială Fondacio


Deschiderea oficială Fondacio

Miercuri, 5 mai 2010, în capela ,,Sfinţii Trei Ierarhi” a seminarului Teologic Greco-Catolic, s-a desfăşurat ceremonialul deschiderii oficiale a Asociaţiei FONDACIO - Creştini pentru lume, cu Binecuvântarea Preasfinţitului Virgil Bercea. Alături de membrii Asociaţiei, capela s-a umplut de invitaţi printre care elevi de liceu, studenţi seminarişti şi studenţi laici împreună cu formatorii lor.

La începutul ceremonialului s-a intonat un cântec religios după care părintele spiritual, pr. Paul Popa, a rostit cuvântul de început: ,,Domnul ne-a chemat la felul de viaţă evanghelică pe care El însuşi a descoperit-o bisericii sale, de-a trăi după modelul Evangheliei, iar astăzi, ne uneşte din nou împreună pentru a primi Cuvântul Său, pentru a-l răspândi în rândul semenilor noştri”, apoi a citit Evanghelia zilei.

În cuvântul rostit apoi de Preasfinţitul Virgil am primit îndemnul de a descoperi, în lumina Evangheliei, de ce Isus Cristos ne-a oferit această cale de urmat şi de ce tocmai noi am fost aleşi pentru aceasta.

A urmat rostirea profesiunii de credinţă de către membrii Asociaţiei, apoi Preasfinţitul a acordat Asociaţiei binecuvântarea Bisericii: ,,Biserica primeşte şi întăreşte această voinţă a voastră. Domnul să vă dea statornicie în această propunere pentru ca în lume să fiţi adevăraţi creştini. Amin”, după care fiecare membru a sărutat Evanghelia şi a fost binecuvântat de către Preasfinţitul Virgil. Ceremonialul s-a încheiat cu cântece şi voie bună.

Ana – Maria Grad

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 793.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 793.jpg