Acasă » Ştiri » 2008 » 30 Mai: Bucuria întâlnirii »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Bucuria întâlnirii


Bucuria întâlnirii

În ziua de 24 mai 2008 am avut plăcerea de a participa la Întâlnirea Eparhială a tinerilor Greco-Catolici cu PSS Virgil Bercea, întâlnire care în acest an s-a ţinut la Marghita.

Noi, cei din corul de cameră Fiat Lux, împreună cu îndrumătoarea noastră Antonia Monica Nica (dirijor si profesor de muzică), am avut deosebita placere de a onora invitaţia de a da răspunsurile la Sfânta Liturghie celebrată de episcopul nostru şi preoţii participanţi. După celebrarea Sfintei Liturghii am avut parte de câteva momente în care Preasfinţia Sa a răspuns întrebărilor tinerilor scrise pe bileţele dar şi de câteva cuvinte pline de însemnătate despre tema întâlnirii din acest an. Am avut parte de momente de meditaţie şi linişte în care fiecare şi-a cercetat sufletul în scopul chemării Spiritului Sfânt.

Acest lucru ne-a dat avânt şi încredere pentru a ne bucura de ceea ce a urmat si anume programul artistic. Am audiat şi am văzut cu plăcere câteva momente artistice susţinute de tinerii din dieceză: dans modern, jocuri, dans şi cântec popular precum şi cântece interpretate de diferite grupuri.

Partea artistică susţinută de noi a fost formată din piese muzicale româneşti şi universale. Tinerii spectatori au fost foarte entuziasmaţi de ceea ce le-am pregătit, s-au ridicat în picioare aplaudând în momentul în care am început să interpretăm melodia "In the jungle" avându-l ca solist pe Ovidiu Lazăr, la fel cum au reacţionat şi la piesa "Oh happy day" în care solistă a fost Denisa Moşincat. Au cântat şi au dansat alături de noi, bucuria noatră fiind extremă deoarece am reuşit să îi înveselim. Entuziasmul si aplauzele lor au fost coplesitoare pentru noi, am fost foarte încântaţi de plăcerea cu care ne-au ascultat şi ne-au susţinut. Atmosfera plăcută s-a menţinut până la sfărşit, lucru ce adevereşte că întâlnirea a fost un succes şi un prilej de relaxare şi voie bună iar scopul ei, acela de a uni tinerii creştini a fost împlinit şi simţit de toţi cei prezenţi.

Corul de cameră Fiat Lux

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 812.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 812.jpg