Acasă » Ştiri » 2010 » 21 August: Pelerinaj la Sighet »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Pelerinaj la Sighet


Pelerinaj la Sighet

„Nu catedralele măreţe au creat locurile de pelerinaj, ci locurile în care s-a suferit pentru credinţă”

Cardinal Alexandru TODEA

Peste puţin timp se va porni într-o noua ediţie, a XI-a, a Pelerinajului pe jos de la Şimleul Silvaniei la Sighetul Marmaţiei (165 Km), ce va avea loc în perioada 22 august -1 septembrie a.c.

Pelerinajul este organizat de către Congregaţia „Don Orione” din Oradea, sub patronajul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco Catolică, Oradea şi cu binecuvântarea ierarhilor noştri: PF Lucian Mureşan, PS Virgil Bercea şi PS Ioan Şişeştean.

Orice pelerinaj este un moment de Rugăciune şi Jertfă, dar pelerinajul la Sighet mai are ceva deosebit: cinstirea celor care s-au jertfit pentru credinţa lor, este, de asemenea un moment de comuniune şi încurajare a credincioşilor din parohiile întâlnite şi nu în ultimul rând o provocare pentru tineri.

Cu fiecare an pelerinii au fost tot mai mulţi, anul acesta s-au înscris peste 160 de tineri din cadrul Eparhiei noastre şi anume din Oradea, Beiuş, Tăşnad, Şimleul Silvaniei, Zalău dar şi din alte localităţi Cluj, Iaşi, Cugir, Sighet, Baia Mare.

În linii mari programul nostru va fi următorul: locul de pornire va fi la Şimleul Silvaniei în data de 22 august orele 14, iar prima oprire va fi la Bădăcin, satul natal al lui Iuliu Maniu, unde în data de 25 iulie a.c., a fost sfinţită noua biserică; Bocşa, satul lui Simion Bărnuţiu, comunitate care după 62 de ani a intrat in biserica noastră. Acolo vom celebra Sfânta Liturghie luni 23 august. Tot pe 23 august trecem pe la Guruslău. Pe 24 august seara vom poposi la Cehu Silvaniei şi la Băseşti. Pe 26 august vom sosi la Baia Mare, iar pe 28 august la Sighet.

Duminică 29 august, de sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, cu toţii vor participa la Sfânta Liturghie celebrată de către preoţii însoţitori în Memorialul Durerii din Sighet, la orele 11, urmată de vizitarea acestuia.

Toţi cei care doresc să participe alături de noi la această Sfântă liturghie, sunt bineveniţi.

Ziua de 30 august, va fi zi de reculegere spirituală, meditaţie, spovadă şi Sfânta Liturghie.

În data de 31 august vom sărbători încheierea anului bisericesc şi bucuria de a intra intr-un an nou cu propuneri noi, de a fi mai buni, mai sfinţi!

Ne vom despărţi în data 1 septembrie, printre lacrimi şi zâmbete şi cu urarea ca: la anul iar să fim pelerini, toţi participanţii se vor întoarce plini de culoare şi parfum spre propriile parohii ... pentru a da mai departe ... din iubirea lui Cristos şi a acelora care au sfinţit pământul Sighetului şi nu numai!

Organizatorii - Comunitatea Don Orione –Oradea

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 817.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 817.jpg