Acasă » Ştiri » 2010 » 3 Noiembrie: Invitaţie la deschiderea Anului Pastoral »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Invitaţie la deschiderea Anului Pastoral


Am bucuria de a vă invita în data de 13 Noiembrie 2010 la Catedrala "Sfântul Nicolae" din Oradea, începând de la ora 10, cu ocazia Întâlnirii Eparhiale a Preoţilor, Sărbătorii Asociaţiilor şi deschiderii Anului Pastoral, având ca temă: "Prin rugăciune şi credinţă spre cinstea altarelor; să ne rugăm pentru beatificarea episcopilor greco-catolici, morţi în faimă de martiri sub regimul comunist!"

Doresc ca în acest cadru să vă întâlnesc pe toţi şi să ne rugăm împreună. Totodată, mă rog ca în această întâlnire să înţelegem rolul indispensabil al credincioşilor laici şi al preoţilor în misiunea Bisericii.

"Cei care au găsit în Isus adevărul, bucuria şi frumuseţea care dă semnificaţie şi sens vieţilor lor, vor dori în mod natural să ducă celorlalţi acest har. Fără a se teme de dificultăţi sau de imensitatea sarcinii pe care o au, ei îşi vor pune încrederea în prezenţa misterioasă a Spiritului Sfânt care lucrează întotdeauna în inimile indivizilor, în tradiţiile şi culturile lor, deschizând în mod misterios uşile lui Hristos, care este ,<< Calea, Adevărul şi Viaţa >> şi împlinirea oricărei aspiraţii umane" (Papa Benedict al XVI-lea).

Vă invit pe toţi preoţii, preşedinţii de asociaţii, conducătorii de grupuri şi instituţii să veniţi însoţiţi de reprezentanţi ai asociaţiilor, organizaţiilor şi instituţiilor din parohia dumneavoastră, precum şi de colaboratori laici ai parohiilor sau protopopiatului de care aparţineţi.

Vă aştept cu drag la acest eveniment şi sper ca aceste întâlniri şi evenimente să fie cu adevărat o încununare a activităţilor pastorale din parohiile dumneavoastră, precum şi un bun prilej de a sta împreună şi de a ne cunoaşte mai bine.

† Virgil Bercea

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 797.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 797.jpg