Acasă » Ştiri » 2008 » 30 Mai: O lecţie de zbor »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

O lecţie de zbor


O lecţie de zbor

« Veţi avea forţa Spiritului Sfânt care va coborî asupra voastră şi îmi veţi fi mie martori » (Fap. Ap. 1,8), sub semnul acestui citat biblic a stat cea de-a X- a Ediţie a Îmtâlnirii Eparhiale din acest an de la Marghita.

          Ieri, am avut deosebita plăcere să fim protagoniştii acestei Întâlniri, împreună cu Episcopul nostru Virgil Bercea, fapt pentru care bucuria noastră a fost şi mai mare.

          Ne-am strâns mulţi tineri dornici să trăim o zi în comuniune, dornici să-I spunem “ DA” lui Isus care prin Spiritul Sfânt a mijlocit prezenţa noastră aici. Suntem tineri, suntem dornici, avem nevoie de aripi, avem nevoie de zbor, iar ziua de ieri, ne-a oferit o lecţie de zbor spre cer!

          Programul nostru a început cu Sfânta Liturghie celebrată de Preasfinţitul Virgil şi preoţii care au însoţit grupurile participante. La predică, Preasfinţitul a ţinut o scurtă meditaţie despre importanţa Spiritului Sfânt în viaţa noastră şi-n viaţa Bisericii. Corul “Fiat Lux” , condus de domnişoara dirijor Monica Nica, a fost cel care a animat Liturghia.

          În cele din urmă, a sosit şi momentul cel mai mult aşteptat, acela al discuţiilor pe grupuri şi masa. Acesta a fost momentul de adevătată comuniune, moment în care am aflat mai multe lucruri despre noi şi alţii, moment în care ne-am alăturat zborului altui suflet.

          Preasfinţitul Virgil a fost prietenul nostru, sfătuitorul nostru. Am avut posibilitatea să-i adresăm câte o întrebare, iar dânsul, cu spontaneitatea-i binecunoscută a răspuns acestora.

          Aş dori să precizez un lucru, am avut un grup de animatori care s-au străduit să lucreze pentru noi. Aceştia, au stat în toate momentele alături de noi, au fost cei care ne-au adus buna dispoziţie prin jocuri şi dans, pentru asta le mulţumim.

          Am avut parte de un frumos program artistic, program ce a reuşit să ne ţină mereu ocupaţi, mereu cu zâmbetul pe buze şi sala plină de aplauze!

          Dorim însă foarte mult să-i mulţumim părintelui Protopop Zorel, Biroului Pastoral şi tinerilor din parohia dânsului pentru frumoasa organizare. Cu siguranţă n-a fost simplu, însă roadele sunt multe. Mulţumim tuturor celor care au lucrat pentru noi şi vă anunţăm că grupul Alegria de la Mănăstirea Maica Domnului, a fost cel căruia i s-a înmânat Crucea. Le urăm succes în organizarea următoarei întâlniri.

Ana Maria Grad şi Vlad Hiriş

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto 2012 » Titlu: 834.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto 2012
Titlu: 834.jpg