Acasă » Ştiri » 2010 » 19 Noiembrie: Tinerii, prezenţă vie în viaţa Bisericii »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Tinerii, prezenţă vie în viaţa Bisericii


Tinerii, prezenţă vie în viaţa Bisericii

În ziua de azi se vorbeşte tot mai mult despre viteza cu care ne derulăm viaţa, mulţi dintre noi fiind atât de prinşi cu munca şi grijile de zi cu zi, încât nu ne mai rămîne timp să privim la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Timpurile pe care le trăim, acest secol al „vitezei” ne sărăcesc din punct de vedere spiritual, ajungând la sfârşitul zilei să adormim fără a ne ruga suficient. Şi totuşi, nu vrem să ne lăsăm învinşi. Mereu ducem o luptă contra curentului, contra contextului şi valorilor care sunt promovate în ziua de azi.

Credinţa se cunoaşte după fapte, iar noi, având acest mare beneficiu de a fi creştini şi de a-l cunoaşte pe Cristos, trebuie să încercăm să-L imităm şi să oferim celor din jurul nostru iubire, ajutor, înţelegere şi ascultare. Ascultând ştirile, citind presa ajungem să credem că avem de dus o luptă mult prea mare pentru noi, criza financiară fiind titlul şi cauza tuturor problemelor. Dar, să ne oprim puţin din această grabă, să privim în interiorul nostru şi să ne ascultăm conştiinţa. Oare problemele noastre nu se trag şi dintr-o criză spirituală? Faptul că mergem duminică de duminică la Biserică, nu ne face mai buni decât ceilalţi. Oare în viaţa de zi cu zi, ne hrănim doar duminica?

În acest context, tinerii vor să facă un pas înainte. Începând cu luna Octombrie, au participat în fiecare joi la Sf. Rozariu la Catedrala „Sf. Nicolae” alături de comunitate. Din luna Noiembrie, tinerii alături de preoţii care îi indrumă, vă propun în fiecare Joi, de la ora 18, la Catedrala „Sf. Nicolae”, o oră de Adoraţie în faţa Preasfântului Sacrament, un moment atât de intim cu Isus la care fiecare dintre noi este invitat să se alăture. Este un moment de unitate, iar tinerii diferitelor grupuri sunt implicaţi în fiecare săptămână să pregăteasca această oră de rugăciune. Chiar dacă suntem doar la început, numărul tinerilor care participă la Adoraţie creşte de la o săptămână la alta. Isus ne vrea alături de El, iar noi putem să-i oferim măcar o oră din timpul nostru preţios, celui care ne oferă infinitul.

Vino şi tu să fii o făclie aprinsă în viaţa Bisericii nostre! Această oră de rugăciune este adresată tuturor, indiferent de vârstă. Isus te aşteaptă şi pe tine!

Anca Bot

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 818.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 818.jpg