Acasă » Ştiri » 2011 » 25 Mai: Corul L'Annunciazione şi Asociaţia Fondacio au celebrat "iertarea" la Dej »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Corul L'Annunciazione şi Asociaţia Fondacio au celebrat "iertarea" la Dej


Corul L'Annunciazione şi Asociaţia Fondacio au celebrat "iertarea" la Dej

În perioada 20-22 mai, Asociaţia „FONDACIO – Creştini pentru lume”, a fost invitată împreună cu Corul mixt „L’Annunciazione” („Buna Vestire”) în Eparhia de Cluj-Gherla pentru a conduce o seară de Adoraţie în Parohia „Sfântul Anton de Padova” de pe Dealul Florilor din Dej. Tema propusă de către iniţiatorul acestui eveniment, părintele paroh Călin Moldovan, a fost cea a „iertării”.

Ziua de sâmbătă, începând cu orele 18.00, a fost momentul mult aşteptat pentru care preoţi din Eparhia de Cluj-Gherla şi din Eparhia de Oradea, credincioşi, copii şi tineri s-au adunat pentru a aduce laudă lui Dumnezeu. În program, momentul a început cu celebrarea Sfintei Liturghii, după care copiii din parohie ne-au încântat pe toţi cu cântecele pregătite de ei, urmând apoi cuvintele de învăţătură şi în cele din urmă momentele profunde de adoraţie euharistică, prin cântece specifice şi rugăciuni special alese de către membrii FONDACIO – Creştini pentru lume, întrepătrunse cu cântări deosebite pregătite de Corul L’Annunciazione, dirijat de către domnul profesor Radu Mureşan.

Duminică, a fost ziua de întoarcere în care am participat şi animat cele două liturghii în parohia din Vad (la ora 9.00) şi în Parohia „Sfântul Anton de Padova” (la ora 11.00) şi ne-am putut bucura de o deosebită căldură din partea tuturor credincioşilor. Desigur nu au lipsit momentele de voie bună petrecute în mijlocul naturii, la aer curat, pe un timp cu soare splendid.

Comuniunea într-un altfel de rugăciune – precum cea a Adoraţiei Euharistice – a fost deosebit de importantă întrucât ecourile credincioşilor au fost pozitive. Iar pentru noi posibilitatea împărtăşirii aceleiaşi credinţe prin laudă, cânt şi rugăciune împreună cu alţi credincioşi a fost încă o dovadă a apartenenţei Tatălui nostru iubitor şi milostiv, căruia îi datorăm viaţa noastră, credinţa noastră.

Dorim să aducem mulţumiri organizatorilor şi în mod special binefăcătorilor care ne-au oferit posibilitatea acestei experienţe frumoase! Oriunde am fi, oricâţi am fi, oricine am fi, să nu uităm niciodată că putem rămâne „Mereu uniţi şi fideli în rugăciune, speranţă, credinţă şi iubire”.

Vlad Hiriş

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto 2012 » Titlu: 837.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto 2012
Titlu: 837.jpg