Acasă » Ştiri » 2011 » 30 Mai: Întâlnirea Eparhială a Copiilor »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Întâlnirea Eparhială a Copiilor


Întâlnirea Eparhială a Copiilor

Sâmbătă, 28 Mai 2011, a avut loc la Liceul Don Orione, Întâlnirea Eparhială a copiilor. Copiii şi Preoţii din Eparhie au asistat la un eveniment pregătit de Biroul Pastoral coordonat de Pr. Paul Popa, D-na Ramona Dragoş şi Horia Marchiş. Evenimentul s-a desfăşurat şi cu ajutorul tinerilor animatori – studenţi ai Colegiului Sfânta Familie, studenţi ai Seminarului Teologic Greco-Catolic Oradea, tineri coordonatori din Congregaţia Don Orione, tineri de la Mănăstirea Franciscană, tineri ai grupului FONDACIO – Creştini pentru lume – care au coordonat jocurile şi grupurile, spre buna desfăşurare a acestora. La înscriere toţi copiii împreună cu însoţitorii au primit câte un tricou de diferite culori, având inscripţionate cuvintele: "Prin rugăciune şi credinţă spre cinstirea altarelor" în memoria celor şapte Episcopi, morţi în faimă de martiri.

Programul a început cu Sfânta Liturghie ţinută în Parohia Duminica Tuturor Sfinţilor, la care au participat toţi copiii împreună cu Preoţii din Parohii şi responsabilii însoţitori. După Sfânta Liturghie, copiii s-au întors în curtea Liceului Don Orione, unde au luat prânzul cu toţii împreună răspândiţi pe tot spaţiul verde. În continuare tinerii animatori au pregătit programul artistic şi jocurile pentru acest eveniment deosebit.

Programul artistic a început cu Carla Marin, care a încântat auzul copiilor cu trei piese, au urmat bansurile pregătite de Horia Marchiş şi Vlad Hiriş. Tânărul Alex Cristea ne-a încântat de asemenea cu două piese. După aceste momente, au urmat jocurile, formându-se echipele coordonate de animatori, şi astfel copiii au avut ocazia să se joace în echipă, toate cele cinci jocuri care au fost pregătite pentru ei. La sfârşitul competiţiei au fost desemnate echipele câştigătoare astfel: locul trei i-a revenit grupului Dominic Savio, locul doi grupului de la Liceul Don Orione, şi locul întâi a fost câştigat de grupul din Şimleu. Pentru aceste momente în care copiii s-au distrat, tinerii animatori au pregătit jocuri precum "Ştafeta", "Trasul sforii", "Tunelul", "Fotbal cu numere" şi "Familia de cuvinte".

Au urmat momente în care tinerii de la Mănăstire ne-au încântat cu momentul lor artistic – prin bansuri – şi câteva cântece pe care le-au pregătit. Înainte de surpriza care a fost pregătită pentru copii la sfârşit, a urmat un moment în care atât cei mici, copiii, cât şi cei mari, adulţii, au intonat "Ave Maria", urmat de momentul de rugăciune, în care i-am mulţumit Preasfintei Fecioare Maria şi lui Isus pentru ziua frumoasă pe care am avut-o cu toţii, împreună. La sfârşit, surpriza a fost prezenţa clovnilor, veniţi de la Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, care i-au încântat pe copii dăruindu-le baloane şi câteva reprezentaţii artistice.

Aducem un gând de mulţumire ce se adresează tuturor celor care au făcut posibilă această întâlnire, binefăcătorilor, celor ce au muncit şi celor ce ne-au susţinut în rugăciune.

Îi mulţumim Preasfintei Fecioare Maria şi lui Isus pentru minunatele momente petrecute la acest eveniment care a fost dedicat copiilor. Fie ca bunul Dumnezeu să ne ajute în continuare să avem parte de momente preţioase împreună cu semenii noştri.

Ramona Popa

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto 2012 » Titlu: 833.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto 2012
Titlu: 833.jpg