Acasă » Ştiri » 2011 » 6 Iulie: Pregătiri pentru Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Pregătiri pentru Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid


Pregătiri pentru Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid

În data de 2 iulie a avut loc o întâlnire cu tinerii care vor pleca spre Madrid, la Ziua Mondială a Tineretului. Întalnirea a avut loc la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea şi a început pe ritmul imnului de la Întâlnirea Naţională a Tinerilor din 2009 al Eparhiei de Oradea, intitulat “Flacăra”. A urmat o rugăciune în care toţi au prezentat în faţa lui Dumnezeu intenţiile legate de acest pelerinaj.

Au participat aproximativ 20 de tineri din totalul de 55 înscrişi. Spre bucuria tuturor au participat nu numai orădeni, ci şi persoane din afară care au venit în oraş special pentru a fi prezenţi la această întâlnire.

Iniţiativa a fost foarte folositoare tuturor celor prezenţi şi nu numai, deoarece s-au discutat lucruri importante care vor fi utile pe parcursul acestui pelerinaj.

Mărturia celor ce au mai participat la una sau la mai multe întâlniri mondiale ale tineretului a fost fascinantă pentru cei care vor trăi pentru prima dată această experiennţă. Entuziasmul şi bucuria ce au exprimat-o a fost molipsitoare şi cu siguranţă i-a făcut pe cei prezenţi să-şi dorească trecerea cât mai rapidă a timpului rămas până la plecare.

Totodată pe lângă entuziasm, ei au împărtăşit câteva din experienţele plăcute, dar şi neplăcute pe care le-au trăit la acest gen de întâlniri, informaţii utile pentru pregătirea atât psihică, cât şi fizică a tinerilor şi achiziţionarea echipamentului necesar pentru pelerinaj (izolir, sac de dormit, etc.). În urma acestor povestiri au apărut diverse întrebări ale tinerilor ce şi-au aflat îndată răspunsul de la cei cu experienţă.

Această pregătire a avut ca scop pe lângă informare, stabilirea unui program şi a unor materiale care îi vor diferenţia pe tinerii din Eparhia de Oradea de ceilalţi participanţi. Pe lângă geanta care îi va diferenţia ca şi ţară, s-a hotărât imprimarea unor tricouri cu mesaje creştine şi cu emblema eparhiei de Oradea. Totodată se vor personaliza şi steaguri cu stema eparhiei noastre, cu stema Vaticanului şi cu emblema ZMT 2011.

Două participante au venit cu materiale necesare creării unor brăţări din aţă, pentru a avea pregătite obiecte mici pe care tinerii diferitelor ţări obişnuiesc să le dăruiască celorlalţi sau în schimbul altor lucruri specifice fiecărei ţări. În acest scop se vor pregăti mici ateliere pe parcursul celor 2 zile de pregătire a tinerilor pentru pelerinaj, organizate la Oradea înainte de plecare, unde se vor realiza şi alte lucruri de acest fel.

Tinerii au fost bucuroşi să împletească brăţările, iar alţii mai puţin pasionaţi de lucrul manual au creat o atmosferă caldă şi prietenească prin intonarea de cântece religioase.

Întâlnirea şi-a îndeplinit scopul şi toţi au plecat acasă entuziasmaţi, visând la minunata experienţă ce urmează să o trăiască alături de alte sute de mii de tineri la ÎNÂLNIREA MONDIALĂ A TINERILOR DE LA MADRID.

Alina Hosu

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 817.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 817.jpg