Acasă » Ştiri » 2011 » 27 Iulie: O experienţă de neuitat în Italia »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

O experienţă de neuitat în Italia


O experienţă de neuitat în Italia

În perioada 13-24 iulie, 5 dintre tinerii cei mai activi ai grupului FONDACIO – Creştini pentru lume 10-14 ani, însoţiţi şi îndrumaţi de către 2 dintre membrii asociaţiei Francisca Ghiurcă şi Vlad Hiriş, au avut deosebita plăcere de-a participa la campusul de vară dedicat acestei categorii de vârste la Ravoledo di Grosio, în dieceza de Como regiunea Valtellina. Sprijiniţi şi îndrumaţi de către părintele Don Gianluigi Bollini, tinerii prezenţi au mărturisit că a fost una dintre cele mai frumoase experienţe trăite de ei.

Tema generală a acestui campus a fost „timpul” şi preţuirea acestuia, timp care a fost comparat în diferitele tipuri de muzică: folk, rock, rap, blues, new age sau techno. În funcţie de fiecare dintre acestea, timpul care este atât de preţios a fost privit ca şi poveste şi amintiri trăite folosindu-ne de memorie, sau timpul ca şi schimbare folosindu-ne de răbdare, timpul ca şi moment al oportunităţilor folosindu-ne de curaj şi încredere, ori timpul ca şi prilej de-a ne pune în serviciul celorlalţi folosindu-ne de devotament şi dăruire, ori timpul ca şi moment de linişte, tăcere şi reflecţie folosindu-ne de cunoaştere, timpul ca şi viitor folosindu-ne de proiecţie şi credinţă. Aceste stări pe care am încercat să le trăim cu toţii, participanţi sau animatori, am avut posibilitatea să le experimentăm chiar şi în diversele tipuri de activităţi: la pregătirea meselor, spălatul vaselor, curăţenia prin casă, în atelierele pregătite, în atenţia acordată unii altora.

Printre activităţile cuprinse în programul unei zile amintim: liturghiile zilnice în diferite parohii la care luau parte cu toţii, atelierele distractive prin multe jocuri şi campionate de volei şi fotbal, multe drumeţii în natură la înălţimi ce depăşeau 2000 de m în Italia şi Elveţia, vizite în diferite parohii.

Deşi vremea nu a fost mereu favorabilă, n-a existat deznădejde astfel că fiece moment a fost umplut de bucurie şi un surâs la tot ce ne este oferit de către Domnul. Cu gândul la momentele frumoase petrecute împreună, la prieteniile formate sperăm ca pe viitor să avem ocazia de-a mai trăi un astfel de schimb de experienţă cu cei de acolo, în acelaşi timp dorindu-vă tuturor să aveţi parte de astfel de momente.

Dorim să aducem mulţumiri Bunului Dumnezeu, organizatorilor şi binefăcătorilor noştri, fără de care această experienţă nu ar fi fost posibilă, asigurându-i de rugăciunile noastre şi încercarea de-a contribui prin lucrurile învăţate şi ceea ce suntem fiecare, la o lume mai bună.

Vlad Hiriş

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Exercitii spirituale la Carei » Titlu: 766.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Exercitii spirituale la Carei
Titlu: 766.jpg