Acasă » Ştiri » 2011 » 7 August: Gata de plecare »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Gata de plecare


Gata de plecare

Cu emoţii şi nerăbdare, tinerii din Eparhia noastră s-au întâlnit la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea pentru a petrece două zile de pregătire a marelui eveniment atât de aşteptat, Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid.

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici a propus organizarea acestor zile de activităţi cu scopul de a-i uni pe tinerii care timp de aproape trei săptămâni vor forma o familie. Ziua de sâmbătă a fost dedicată activităţilor de cunoaştere, prin jocuri şi dansuri, după care organizatorii au prezentat istoricul întâlnirilor mondiale cu ajutorul unor videoclipuri, prin aranjarea unui stand cu lucruşoarele păstrate de la alte întâlniri (rucsacuri, eşarfe, tricouri şi alte obiecte de colecţie) menite să-i introducă pe tineri în ideea de pelerinaj, dar şi prin mărturiile celor care au mai participat la astfel de pelerinaje. După lăsarea serii, ei au trăit un moment de rugăciune şi cântece, interiorizare, dar şi bucurie pe Dealul de la Ciuperca.

Duminică dimineaţa, grupul format din 55 de persoane, au participat la Sfânta Liturghie concelebrată de către preoţii pelerini la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea. Entuziasmul lor a copleşit comunitatea, deoarece ei au dat răspunsurile la liturghie şi ne-au încântat cu frumoase cântece de laudă aduse lui Dumnezeu şi Sfintei Fecioare Maria. La sfârşitul slujbei, părintele Paul Popa i-a binecuvântat pe toţi participanţii în parte şi din partea organizatorilor, aceştia au primit „traista pelerinului”, un mic sac tradiţional din zona Maramureşului conţinând informaţii pentru pelerini, broşura, la care s-a adaugat mai târziu şi tricoul personalizat pentru Eparhia de Oradea.

După prânz, tinerii au putut alege unul din cele trei ateliere propuse de organizatori : confecţionarea brăţărilor din aţe, crearea unui imn religios pentru pelerinajul de la Madrid, precum şi confecţionarea diferitelor semne de infrumuseţare şi personalizare a autocarului. În acest timp, PS Virgil Bercea i-a vizitat pe tineri şi i-a asigurat de rugăciunile sale. Aceştia se vor întâlni peste câteva zile, iar Preasfinţia Sa va ţine catehezele în limba română la Madrid, într-una din frumoasele biserici la care se vor aduna toţi românii prezenţi la întâlnire.

Seara s-a incheiat cu exersarea câtorva dansuri tradiţionale româneşti care vor fi prezentate în cadrul festivalului tinerilor organizat în zilele petrecute în Dieceza de Calahorra.

Vă informăm că tinerii vor pleca în dimineaţa zilei de 8 August (ora 4) şi vor parcurge peste 2600 km pentru a ajunge la Madrid. Pe traseu au fost incluse vizite şi cazări în oraşele : Milano, Lourdes şi Barcelona.

Le dorim tuturor pelerinilor nişte zile cât mai frumoase, încărcate din punct de vedere spiritual, condimentate de bucurie, iar Sfânta Fecioară Maria să le călăuzească paşii.

Îi aşteptăm cu bucurie în 25 August.

Până atunci, evenimentele pot fi urmărite pe site-ul oficial al întâlnirii http://www.madrid11.com/en , iar pentru alte informaţii în limba română, vizitaţi http://www.zmtromania.ro . Alte ştiri puteţi asculta si prin intermediul postului Radio Maria.

Anca Bot

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea » Titlu: 790.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Curs de formare animatori ASTRU Oradea
Titlu: 790.jpg