Acasă » Ştiri » 2008 » 7 Iunie: Prima ediţie a Întâlnirii Eparhiale a copiilor »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Prima ediţie a Întâlnirii Eparhiale a copiilor


Prima ediţie a Întâlnirii Eparhiale a copiilor

În data de 7 iunie 2008 a avut loc la Oradea, la Liceul Don Orione, Întâlnirea Eparhială a copiilor, având ca temă: „Veţi avea forţa Spiritului Sfânt şi îmi veţi fi mie martori ( Fapte 1,8)”. La întâlnire au participat peste 500 de copii, fiind însoţiţi de preoţii parohi şi de responsabilii grupurilor. Cei mici au fost îndemnaţi de Ps. Virgil să alunge egoismul, nedreptatea şi răutatea, să trăiască în iubire, comuniune şi fraternitate. Din discuţiile pe grupuri a reeşit necesitatea trăirii acestor valori.           Înaintea Sfintei Liturghii animată de clasele primare de la Step by Step din cadrul Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea, copii îmbrăcaţi în alb, au dăruit lui Isus momente şi simboluri din viaţa lor cum ar fi: o minge care reprezentă jocul lor, cele 300 de zile de şcoală ,o carte, o icoană a Sfintei Fecioare, şi nu în ultimul rând un porumbel alb, simbolul Spiritului Sfânt.

          Spectacolul şi competiţiile i-au făcut pe copii să savureze din plin acestă zi frumoasă de vară. Copiii au fost fascinaţi de intervenţia clovnilor care au dat o pata de culoare întâlnirii,făcând din baloane diferite obiecte si animale. Competiţia finală a constat din mai multe probe la care s-a înscris fiecare parohie în parte. Copiii însoţiţi de preoţii lor trebuiau să participe la cât mai multe jocuri pentru a putea acumula cât mai multe puncte. Câştigătorii competiţiei au fost grupurile: Dominic Savio de la Mănastirea „Maica Domnului” din Oradea, grupul de copii de la Şimleul Silvaniei, şi grupul de copii de la Băiţa, protopopiatul Beiuş.

          Această primă întâlnire eparhială a copiilor a fost o reuşită, copiii bucurându-se de toate cele care le-au fost propuse şi de acea frumoasă zi de vară.

Biroul Pastoral

 

Evenimente foto legate de această ştire

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: IEC 2012 » Titlu: 775.jpg

Anul: 2012
Eveniment: IEC 2012
Titlu: 775.jpg