Acasă » Ştiri » 2011 » 20 Septembrie: Liturghia copiilor de la ora 12 »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Liturghia copiilor de la ora 12


Liturghia copiilor de la ora 12

Vă anunţăm că începând de duminică, 18 Septembrie 2011 s-a reluat Sfânta Liturghie a copiilor celebrată la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea de către părintele Adrian Podar.

În ritm de chitară, tamburine şi alte instrumente muzicale de percuţie, copiii au participat la frumoasa celebrare a Euharistiei împreună cu părinţii lor, într-un mod specific vârstei lor, plini de entuziasm şi bucurie. Părintele Adrian i-a invitat pe toţi să pornească împreună în acest nou an şcolar într-o sfântă aventură prin lecturile fascinante ale Vechiului şi Noului Testament, urcând la bordul unui autobus mai special împreună cu Isus, pe „autostrada” care ne conduce la „destinaţie”, adică la cunoaşterea lui Dumnezeu.

Copii de la doar câţiva anişori, până la cei mai mari au pornit în această „călătorie” şi ceea ce uimeşte este răbdarea şi atenţia lor la Sfânta Liturghie, care nu este un moment de plictiseală pentru ei, ci este întâlnirea cu Cristos, fiecare având posibilitatea să se implice în mod activ prin cântat, citirea lecturilor şi bine-nţeles prin dialogul pe care îl au cu părintele în momentul predicii. Astfel, prin diferite „surprize”, părintele reuşeşte să le capteze atenţia aducând materiale pregătite de acasă pentru a-i face pe copii să înţeleagă mai bine Cuvântul lui Dumnezeu şi aplicarea lui la viaţa de zi cu zi, pentru a creşte mai sănătoşi într-o lume în care suntem bombardaţi de multe informaţii care nu ne ajută neapărat să creştem în credinţă şi iubire faţă de Dumnezeu şi de aproapele.

Fiind luminaţi de Soarele Dreptăţii, şi călăuziţi de Mama noastră cerească, să pornim cu încredere pe acest drum de creştere spirituală şi să-i oferim lui Dumnezeu ziua de odihnă, participând la Sfânta Liturghie.

Vă aşteptăm dragi copii şi părinţi în fiecare duminică de la ora 12 la Catedrala „Sfântul Nicolae”!

Anca Bot

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Studiu Biblic pentru tineri » Titlu: 851.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Studiu Biblic pentru tineri
Titlu: 851.jpg