Acasă » Ştiri » 2012 » 2 Mai: Biserica, comunitate care educă »

Eveniment:

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Universitatea de vară pentru tineri, 17-20 iulie a.c. la Sânmartin, Jud. Bihor

Contact:

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Adresă:
Str. Mihai Pavel, nr. 4, ap. 11
410210 - Oradea
România
Telefon: 0259.436.492
Mobil: 0743.911.283; 0743.630.969
Fax: 0259.430.509
Email: bpploradea@yahoo.it

Biserica, comunitate care educă


Biserica, comunitate care educă

În perioada 26-28 aprilie 2012, a avut loc la Oradea, Cursul de formare „Biserica, comunitate care educă şi locul în care Isus se oferă pentru întâlnirea personală”, adresat responsabililor cu pastoraţia, membrilor Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici, conducătorilor şi preşedinţilor de asociaţii şi grupuri şi persoanelor consacrate.

La acest curs de formare am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Don Francesco Pierpaoli, responsabil al Centrului „Papa Ioan Paul al II-lea” de la Loreto, Italia, un loc înfiinţat de fostul Suveran Pontif şi pe care el însuşi l-a numit „Casa tinerilor din Europa”.

Don Francesco ne-a împărtăşit din bogata sa experienţă, întâlnind în prima parte a zilei de 27 aprilie echipa Biroului Pastoral, când am discutat despre importanţa educaţiei creştine şi despre capacitatea de a comunica cât mai bine cu persoanele chemate spre evanghelizare. S-a subliniat faptul că a crede în adevăr nu este suficient pentru credinţa creştină, ci, mai presus de orice, se află relaţia personală cu Isus Hristos, care ne revelează propria identitate.

După această fructuoasă întâlnire a urmat întâlnirea cu formatorii şi seminariştii din cadrul Seminarului „Sfinţii Trei Ierarhi”. În cadrul acestei întâlniri, Don Francesco Pierpaoli, le-a vorbit despre importanţa şi misiunea lor în a se forma ca buni educatori creştini. După masă, grupul Biroului Pastoral s-a lărgit, având invitaţi pe responsabilii cu pastoraţia la nivel de protopopiate şi reprezentanţii ordinelor religioase din Eparhia noastră. Conferenţiarul nostru ne-a vorbit despre modul în care să gândim o pastoraţie având la centru formarea comunităţii creştine într-un spirit misionar, dând astfel posibilitatea de a ne expune ideile în cadrul discuţiilor pe grupuri, pentru care ni s-a dat o schemă care ne-a ajutat să identificăm un plan pastoral.

A doua zi, acestui grup al responsabililor i s-au alăturat şi reprezentanţii grupurilor, asociaţiilor şi instituţiilor din Eparhia noastră. Participanţii au putut medita la rolul pe care fiecare dintre noi îl avem ca educatori creştini. Întâlnirea s-a finalizat cu o plenară în care s-a subliniat importanţa faptului de a ne pune la dispoziţia Bisericii şi a lui Hristos, pentru ca împreună să realizăm cât mai multe lucruri pentru comunităţile noastre. După prânz, Don Francesco, a fost primit în audienţă la PS Virgil Bercea, care s-a bucurat de buna colaborare care există între Centrul „Papa Ioan Paul al II-lea” şi Eparhia noastră, susţinând necesitatea continuării acestei colaborări. Finalul acestei zile a fost încununat de o rugăciune în stil Taizé, organizată de Departamentul pentru Tineri a Biroului Pastoral.

Duminică, Don Francesco, a participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Franciscană „Adormirea Maicii Domnului”, în cadrul căreia PS Virgil Bercea a sfinţit mozaicul dedicat Sfintei Fecioare Maria. În cadrul predicii sale, PS Virgil Bercea, a vorbit despre frumoasa coincidenţă a faptului că ambele locuri sunt închinate Sfintei Fecioare Maria, Mamă a noastră, a tuturor.

Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici

Parteneri:

Arhivă foto:

Anul: 2012 » Eveniment: Exercitii spirituale la Carei » Titlu: 764.jpg

Anul: 2012
Eveniment: Exercitii spirituale la Carei
Titlu: 764.jpg